Μουσικη

Στινγκ για την Ουκρανία: Aν καταπιούμε το ψέμα του πολέμου, θα μας φάει

Το μήνυμα του διάσημου μουσικού κατά τη συναυλία του στην Πολωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sting για πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Sting © Getty Images/Ideal Image

Το μήνυμα του Στινγκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία την δημοκρατία. 

Ο Στινγκ διέκοψε μια συναυλία στη Βαρσοβία το βράδυ του Σαββάτου για να προειδοποιήσει το κοινό του ότι η δημοκρατία δέχεται επίθεση παγκοσμίως και να καταγγείλει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «έναν παραλογισμό που βασίζεται σε ένα ψέμα».

Ζήτησε από έναν δημοφιλή Πολωνό ηθοποιό, τον Maciej Stuhr, να ανέβει στη σκηνή για να μεταφράσει την προειδοποίησή του ότι η δημοκρατία «κινδυνεύει σοβαρά να χαθεί αν δεν την υπερασπιστούμε».

«Η εναλλακτική λύση στη δημοκρατία είναι μια φυλακή, μια φυλακή του μυαλού. Η εναλλακτική λύση στη δημοκρατία είναι η βία, η καταπίεση, η φυλάκιση και η σιωπή», είπε ο Στινγκ και στη συνέχεια πέρασε το χέρι του στο λαιμό του σε μια χειρονομία που κόβει το λαιμό.

Ο 70χρονος μουσικός παρέδωσε το μήνυμά του σε μια χώρα που συνορεύει με την Ουκρανία, όπου η Ρωσία εξαπέλυσε την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια. Η Πολωνία έχει γίνει ο τόπος διαφυγής για τους περισσότερους Ουκρανούς από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας παραλογισμός που βασίζεται σε ένα ψέμα. Αν καταπιούμε αυτό το ψέμα, το ψέμα θα μας φάει», δήλωσε επιπρόσθετα. 

Ο Στινγκ απέσπασε έντονο χειροκρότημα ιδίως όταν είπε ότι η δημοκρατία είναι κάτι βρώμικο και απογοητευτικό «αλλά αξίζει να αγωνιστείς γι' αυτήν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ