- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Bruce Springsteen σε συζητήσεις για πώληση του καταλόγου του
Tα συνολικά του δικαιώματα μπορεί να φτάσουν τα 400 εκατ. δολάρια
Ο Bruce Springsteen φέρεται να είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Sony Music για την εκχώρηση των δικαιωμάτων του.
Ο θρύλος της αμερικανικής μουσικής Bruce Springsteen βρίσκεται σε συζητήσεις για να πουλήσει τα δικαιώματα της ηχογραφημένης μουσικής του στη Sony Music μαζί με τον εκδοτικό του κατάλογο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Billboard.
Παρότι το «Aφεντικό» ήταν στην Columbia Records που ανήκει Sony Music από τότε που υπέγραψε για πρώτη φορά με τη δισκογραφική το 1972, ανέκτησε τα δικαιώματα της μουσικής του κατά τη διάρκεια της καριέρας του μέσω επαναδιαπραγματεύσεων συμβολαίων, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το Billboard εκτιμά ότι τα άλμπουμ του Springsteen έχουν αποτίμηση μεταξύ 145 και 190 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα συνολικά του δικαιώματα κυμαίνονται από 330 εκατομμύρια δολάρια έως 415 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Billboard. Σε μια ανάλογη τιμή πουλήθηκε και ο κατάλογος του Bob Dylan στην Universal Music Publishing πέρυσι.
Την είδηση η οποία έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τα 72α γενέθλια του τραγουδιστή και τραγουδοποιού, δεν σχολίασε ούτος ο ίδιος ούτε η Sony.
Την τελευταία χρονιά και άλλα μεγάλα ονόματα όπως Τίνα Τέρνερ, η Στίβι Νικς, ο Νιλ Γιανγκ, ο Πολ Σάιμον, οι Aerosmith πέτυχαν νέες συμφωνίες για τους μουσικούς τους καταλόγους και μάλιστα ως και με εννιαψήφια νούμερα. Μουσικές φίρμες, αλλά και μεγάλα equity funds, όπως η Blackstone και η KKR, ξεχώριζαν ανάμεσα στους αγοραστές αντιλαμβανόμενα τις υψηλές προοπτικές κερδοφορίας. Oι εν λόγω αγοράζουν δισκογραφίες, επενδύοντας στην αξία των τραγουδιών με τις καλύτερες πωλήσεις, με την προσδοκία ότι θα δημιουργήσουν αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές, καθώς οι υπηρεσίες streaming όπως η Spotify Technology γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.