Μουσικη

Το ευχαριστώ της Μόνικα στη Μάγκι Τζίλενχαλ για τη «Στάλα»

Το soundtrack της ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» που βασίζεται στο best seller της Έλενα Φερράντε και τα νέα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τραγουδίστρια Μόνικα Χριστοδούλου
© Στέφανος Παπαδόπουλος

Η ανάρτηση της Μόνικα για το τραγούδι «Στάλα» στην ταινία «The Lost Daughter» που σκηνοθετεί η Μάγκι Τζίλενχαλ και βασίζεται στο βιβλίο της Έλενα Φερράντε.

Η τραγουδοποιός Μόνικα Χριστοδούλου έστειλε το δικό της ευχαριστήριο μήνυμα μέσα από τα social media στην ηθοποιό και κινηματογραφική παραγωγό Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία επέλεξε το ελληνόφωνο τραγούδι «Στάλα» ως μουσικό θέμα στην πολυαναμενόμενη ταινία «The Lost Daughter» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Το φιλμ που γυρίστηκε στην Ελλάδα, αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του best seller «Η Χαμένη Κόρη» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη) της υπερταλαντούχας συγγραφέα-αίνιγμα που έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ψευδώνυμο Έλενα Φερράντε, και είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ, η οποία πέτυχε ένα καστ με σπουδαίους ηθοποιούς, την Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο της «Λήδας», την Ντακότα Τζόνσον (στο ρόλο της μυστηριώδους γυναίκας που η Λήδα γνωρίζει στις διακοπές της) και τους Πίτερ Σάρσγκαρντ και Τζέσι Μπάκλεϊ.

Ταυτόχρονα, η Μόνικα γνωστοποίησε με μια «spoiler» ειδοποίηση πως έχει άλλα οκτώ νέα ελληνικά τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν με το soundtrack του φιλμ.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μάγκι Τζίλενχαλ που επέλεξε το αγαπημένο μου ελληνικό τραγούδι (Στάλα) ως θέμα και τραγούδι τίτλων τέλους της ταινίας της "The Lost Daughter". Είμαι ευγνώμων και είμαι περήφανη. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί καθώς το χειροκροτήσατε στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ένα μεγάλο μπράβο στην Ντακότα Τζόνσον και κυρίως στην Ολίβια Κόλμαν που όπως όλοι οι κριτικοί λένε ομόφωνα έκανε μια λαμπερή εμφάνιση. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σας, αυτή είναι μόνο η αρχή 😊 Ανυπομονώ να δω την ταινία όταν βγει τον Δεκέμβριο και μια μικρή ειδοποίηση σπόιλερ σε όλους τους φίλους μου… Έχω άλλα οκτώ νέα ελληνικά κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν με το soundtrack της ταινίας!» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Μόνικα.


Ένα αγαπημένο βιβλίο με ένα αγαπημένο τραγούδι σε μία ταινία που από τον Δεκέμβριο θα μπορεί το κοινό να απολαύσει σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και στο Netflix που απέκτησε τα δικαιώματα για την προβολή της.

Τον Φεβρουάριο, η Μάγκι Τζίλενχαλ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το μυθιστόρημα στο Deadline και αποκάλυψε ότι ήταν ενθουσιασμένη που θα το φέρει στη μεγάλη οθόνη: «Όταν τελείωσα την ανάγνωση της "Χαμένης Κόρης" της Έλενα Φερράντε, ένιωσα ότι κάτι μυστικό και αληθινό είχε ειπωθεί όσο πιο δυνατά μπορούσε. Ένιωσα μια ενόχληση και μια παρηγοριά παράλληλα. Αμέσως σκέφτηκα πόσο πιο έντονη θα ήταν η εμπειρία σε έναν κινηματογράφο, με άλλους ανθρώπους γύρω. Και άρχισα να δουλεύω σε αυτήν την προσαρμογή. Διαπιστώνω ότι το σενάριο έχει προσελκύσει άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν αυτές τις μυστικές αλήθειες για τη μητρότητα, τη σεξουαλικότητα, τη θηλυκότητα, την επιθυμία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ