Μουσικη

Πέθανε η τραγουδίστρια Νάνσι Γκρίφιθ (βίντεο)

Βραβευμένη με Γκράμι συνθέτης της folk μουσικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Nanci Griffith σε συναυλία στην πόλη Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ (Ιούνιος 1998)
H Nanci Griffith σε συναυλία στην πόλη Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ (Ιούνιος 1998) © Getty Images/Tim Mosenfelder/Ideal Image

Η Νάνσι Γκρίφιθ, η τραγουδίστρια και συνθέτης από το Τέξας των ΗΠΑ, πέθανε στο Νάσβιλ, αφήνοντας πίσω της όμορφα τραγούδια της Folk μουσικής.

Στο Νάσβιλ των ΗΠΑ άφησε την τελευταία της πνοή η Νάνσι Γκρίφιθ. Η διάσημη τραγουδίστρια πέθανε σε ηλικία 68 ετών. Η Γκρίφιθ απεβίωσε στις 6 Αυγούστου 2021, ωστόσο η ανακοίνωση για τον θάνατό της έγινε μια εβδομάδα μετά κατόπιν αιτήματός της.

Τραγουδίστρια και συνθέτης της folk μουσικής είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ. Το τραγούδι «Love at the Five and Dime» είναι ένα τα τραγούδια της που αγαπήθηκαν.

Την ανακοίνωση για τον θάνατο της Νάνσι Γκρίφιθ έκανε η δισκογραφική εταιρεία Rounder Records σήμερα Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 με ανάρτηση στο Twitter.

Nanci Griffith Love at the Five and Dime

Νάνσι Γκρίφιθ - Το βραβείο Grammy

Η Τεξανή τραγουδίστρια και συνθέτης κέρδισε το βραβείο Grammy το 1994 για το καλύτερο σύγχρονο φολκ άλμπουμ «Other Voices, Other Rooms».

Έναν χρόνο αργότερα, τo 1995 της απονεμήθηκε το βραβείο «Kate Wolf Memorial» από την Παγκόσμια Ένωση Φολκ Μουσικής. Το 2008, η Αμερικανική Μουσική Ένωση της απένειμε το βραβείο Americana Trailblazer.

Nanci Griffith  -  Speed Of The Sound Of Loneliness

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ