- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το νέο τραγούδι του Nomik μας ταξιδεύει στο Νευροκόπι
Το «Νευροκόπι» είναι το πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο του Nomik με τίτλο «Χαρούμενες Φάτσες».
Πιο κοντά στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι, ο Nomik μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Νευροκόπι», λίγο πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ «Χαρούμενες Φάτσες».
Από τις πρώτες κιόλας νότες του γίνεται κατανοητό πως ο τραγουδοποιός ξαναμοιράζει τα χαρτιά της εγχώριας ροκ σκηνής σπάζοντας στερεότυπα και παρωχημένες ιδεοληψίες φέρνοντας στο προσκήνιο την ελληνική λαϊκή παράδοση.
Ο Nomik περιγράφει γλαφυρά το προσωπικό, κοινωνικό κι εν τέλει πανανθρώπινο στοίχημα που δεν είναι άλλο από το να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ’ αυτόν που μας δόθηκε. Το «Νευροκόπι» είναι ένα τραγούδι για τους τολμηρούς, τους ρομαντικούς και τους ονειροπόλους, για εκείνους που ακόμα και για πάντα στέκονται όρθιοι και δουλεύουν μέσα τους το φως, για εκείνους που αγαπάνε, για τους αλληλέγγυους και τους διαφορετικούς.
Ένα τραγούδι για τον πιο μακρύ και δύσκολο χειμώνα της ζωής. Για το βαθύτερο σκοτάδι και το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας που μόνο η αγάπη κι η ελευθερία φέρουν. «Ζήτω η αγάπη Η ελευθερία Ζήτω του πνεύματος Η αναρχία».
Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του debut solo album του «I Ain’ t Gonna Be A King», ο Nomik χαρισματικός και πολυσχιδής με πλούσιο βιογραφικό και αξιοζήλευτη πορεία την τελευταία 25ετία (frontman του σπουδαίου ελληνικού psych rock συγκροτήματος Sleepin Pillow και παλαιότερα των Universal Trilogy) επιχειρεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και πρώτο ελληνόφωνο.
Ο τίτλος του είναι «Χαρούμενες Φάτσες», ενώ θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένα καταστήματα, είναι διαθέσιμο από τώρα για pre-order μέσω Bandcamp.
Πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκινά απ’ την καρδιά της Ελληνικής ροκ των 80’s με στάσεις σε λιμάνια όλης της έντεχνης εναλλακτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων για να καταλήξει τελικά στην παράδοση και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ποιητής Nomik, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από μικρές σκηνές και μπαράκια της πόλης. Το 1994 με τους P.X Harris και C.J AOS δημιούργησαν τους Universal Trilogy, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της χώρας, καταφέρνοντας έξι δίσκους, συνεργασίες και αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2004 με τους Πάρη Βασιλειάδη και Θοδωρή Αραμπατζή, δημιουργεί τους Sleepin Pillow οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μπάντες του είδους, υπηρετώντας πιστά από το 2008 με τέσσερις δίσκους, την ψυχεδελική ροκ και παίρνοντας μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας.
Το 2010 μελοποιεί 12 ποιήματά του και οργανώνει την παραγωγή του δίσκου με τίτλο «Απ'το φως της σκόνης», δημιουργώντας την μπάντα Το φως της σκόνης με συμμετοχή των Κωνσταντίνου Σάος και Βασίλη Μιχαηλίδη. Κυκλοφορούν ψηφιακά το 2018. Ανήσυχο πνεύμα πάντα ο Nomik, το 2016 συμπράττει με τους Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) και Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) συντάσσοντας τους Seahorse με δύο δίσκους ήδη στο ενεργητικό τους. Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στις γυναίκες, με τίτλο «I ain't gonna be a king», καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο «Της επιστροφής της διαδοχής», ενώ το 2020 κυκλοφόρησε την 2η σειρά ποιημάτων του με τίτλο «Αποχέτευση».
Ο Nomik έχει συμμετοχές σε αρκετά άλμπουμ τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως ερμηνευτής (G.A.D. , Tasman, Ground Zero, Dreamachinery) είτε ως συνθέτης - στιχουργός ( Κατερίνα Μακαβού, Γιάννης Μήτσης, Osmosis, Kai Reznik ) είτε ως παραγωγός (Cane Potenas). Ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Ανεστόπουλος, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης και άλλοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.