Μουσικη

Αθηναίoς: Δείτε πρώτοι το κλιπ του Moose με τον Νέγρο Του Μοριά

Ο «Αθηναίος» αλλάζει το παιχνίδι στο ελληνικό ραπ με τη 90s rave αισθητική του και το swagger που απεικονίζει

Κωστής Νικηφοράκης
Κωστής Νικηφοράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Moose - Athineos feat. Negros Tou Moria | Official Video Clip

Δείτε πρώτοι το νέο βιντεοκλίπ του Moose με τον Νέγρο Του Μοριά για το τραγούδι «Αθηναίος»

O Moose με τον Νέγρο Του Μοριά κυκλοφορούν εν μέσω καραντίνας το καλύτερο βάλσαμο, ένα κομμάτι ύμνο για την Αθήνα! Γυρισμένο σε διάστημα δύο ημερών στην Κυψέλη, τα Ιλίσια και τους Αμπελόκηπους, σε σκηνοθεσία του ράπερ και εικαστικού Cypherpool, o «Αθηναίος» αλλάζει το παιχνίδι στο ελληνικό ραπ με τη 90s rave αισθητική του και το swagger που απεικονίζει.

1_1.jpg

Το βιντεοκλίπ κρατάει άθικτους τους πυλώνες του κλασικού ραπ βιντεοκλίπ: To crew, το hood, το flex είναι όλα εκεί, δοσμένα όμως με την ιδιαίτερη βερολινέζικη rave αισθητική του Cypherpool. Μια άποψη η οποία στη γραφιστική έχει γνωρίσει μια αναγέννηση την τελευταία πενταετία, κυρίως σε μουσικά ρεύματα όπως το Techno και το Experimental, άλλα όχι τόσο στο ραπ (με τις μόνες εξαιρέσεις που μου έρχονται στο μυαλό να είναι η αφίσα για το Damn Tour του Kendrick Lamar και το εξώφυλλο για το άλμπουμ Iridescence των Brockhampton). Με στίχους στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά o «Αθηναίος» αντιπαραθέτει το τοπικό με το παγκόσμιο, χαρτογραφώντας την Αθήνα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα:

«Από την Αμπελόκηποι σκάνε παιδιά βλέπεις το στιλ τους είναι αφρικανιά... η Αθήνα με παρανοεί σα να βγάζω άδεια παραμονής...» ακούγεται να λέει ο Νέγρος Του Μοριά με ποιητική αδεία περιγράφοντας τις γειτονιές που μεγάλωσε και γεννήθηκε. «...Κ N**gas takin’ over, catch me outside with the real ones, like Negros chasin’ pesos... Never forget where we came from...From the gutter we came up...» λέει ο Moose.

3_6.jpg

Δείτε το νέο τους βιντεοκλίπ που κυκλοφορεί σήμερα από τη Jungle Juice σε πρώτη μετάδοση στο athensvoice.gr και ακούστε περισσότερη μουσική στον Athens Voice 102.5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ