Μουσικη

Koki: Δείτε πρώτοι το νέο του βιντεοκλίπ «Κανείς»

«Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα του ραπ»

Κωστής Νικηφοράκης
Κωστής Νικηφοράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koki Κανείς Βιντεοκλίπ

Ο ράπερ και παραγωγός από τη Θεσσαλονίκη Koki παρουσιάζει το νέο του τραγούδι «Κανείς» σε πρώτη μετάδοση στο athensvoice.gr

Γεννημένος στη Χαλκιδική και με έδρα τη Θεσσαλονίκη ο ράπερ και παραγωγός Koki είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής. Ξεκίνησε τη μουσική φτιάχνοντας beats για φίλους και κολλητούς του, μέχρι που από τύχη διαπίστωσε ότι μπορούσε και ο ίδιος να ραπάρει. «Ήταν το πρώτο μου κομμάτι το “Λίγο Ακόμα” … Ήμουν πολύ διστακτικός στην αρχή για την κυκλοφορία του αλλά φίλοι και γνωστοί μου έδωσαν αυτό το πάτημα που κατέληξε να είναι κάτι πολύ σημαντικό πλέον για μένα...Γυρίσαμε το πρώτο βίντεο και κυκλοφόρησε. Δεν πίστευα στα μάτια μου βλέποντας ‪200.000 views και μόνο θετικά σχόλια…» μας λέει.

Koki Κανείς Βιντεοκλίπ

Η μουσική του συνδυάζει το attitude του σύγχρονου ραπ με την ευαισθησία και το teen angst του alternative rock της δεκαετίας του ’90. Από την ελληνική σκηνή εκτιμά ιδιαίτερα τον Bloody Hawk ενώ από το εξωτερικό έχει στο repeat στα ηχεία του από NF, Logic και Joyner Lucas μέχρι Russ, Xxxtentacion, 6lack και Juice World.

Τον ρωτάμε για τη θέση της Θεσσαλονίκης στο χάρτη του ελληνικού ραπ: «Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα του ραπ. Άλλωστε τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Αυτό που ζούμε εδώ, το πιο παρεΐστικο νομίζω είναι αυτό που έχει κάνει όλα τα παιδιά από Θεσσαλονίκη αυτό που είναι σήμερα. Υπάρχει μεγάλη αλληλοϋποστήριξη εδώ και λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ακόμα και αν μουσικά είναι διαφορετικοί».

Koki Κανείς Βιντεοκλίπ

Η προηγούμενη κυκλοφορία του με τίτλο «Βαγόνι» ήταν μια συγκλονιστική ιστορία για τη γνωριμία του με μια πρόσφυγα στο βαγόνι ενός τρένου, ενώ το νέο του single που κυκλοφορεί σήμερα από τη Jungle Juice Records και έχει τίτλο «ΚΑΝΕΙΣ»: «Περιγράφει την ανάγκη της κατανόησης όλων όσων μας βασανίζουν από τους γύρω μας. Είναι η στιγμή που νιώθεις ξένος μέσα στο ίδιο σου το σώμα … Στο βίντεο θέλω να ταρακουνήσω οποιονδήποτε το δει επιλέγοντας την παρομοίωση του θανάτου και την παρουσία μου στον χώρο όπου γίνεται η κηδεία βλέποντας τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τις αντιδράσεις τους».

Koki Κανείς Βιντεοκλίπ

Δείτε το βίντεο σε πρώτη μετάδοση από την ATHENS VOICE εδώ:

Koki - Κανείς | Official Video Clip

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ