Μουσικη

Το νέο κλιπ των Μινέρβα είναι ένα homage στα προβάδικα του Πειραιά

Το βίντεο του «Turn Me On» έκανε φασαρία στο ίντερνετ. Να γιατί

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μινέρβα - Turn Me On (Official Music Video)

Οι Μινέρβα μιλούν στην ATHENS VOICE για το βίντεοκλιπ του «Turn Me On» που έγινε viral καθώς ετοιμάζονται για πρώτο live της σεζόν στο six d.o.g.s

Η πρεμιέρα του έγινε το Σάββατο που μας πέρασε. Λίγες ώρες από το λανσάρισμά του στο YouTube, το κλιπ των Μινέρβα για το καινούργιο τους single Turn Me On από το επερχόμενο debut album τους είχε γεμίσει δεκαδές Facebook feeds. Είναι το γκαζιάρικο riff του κομματιού; Το πιασάρικο «λαλαλα»; Το γεγονός ότι έχει γυριστεί στα θρυλικά προβάδικα της κρεαταγοράς του Πειραιά και συγκεκριμένα στο Meat Palace, το δωμάτιο που νοικιάζει ο Nick Duke των Soothsayer (και είχε ανοίξει στην A.V.) ο οποίος μάλιστα πρωταγωνιστεί και στο βίντεο; Το ξέφρενο πάρτι προς το τέλος του κλιπ; Ίσως να είναι όλα αυτά μαζί, σίγουρα όμως το βίντεο έκανε μια πρωτοφανή φασαρία.

dsc_0970.jpg

Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια κάτω από αυτό στο YouTube διαπιστώνει ότι η τετράδα των Μινέρβα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του ομώνυμου ΕΡ τους και λίγο πριν βγάλει το πρώτο της άλμπουμ έχει αποκτήσει φανατικό κοινό - φανατικό και ευρηματικό όσον αφορά στις εκφράσεις θαυμασμού, ξεχωρίζουμε το σχόλιο «ΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΒΥΖΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ», από τον χρήστη ALE ALE. 

Λίγο πριν δώσουν το πρώτο τους live για αυτή τη σεζόν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο six d.o.g.s, οι Μινέρβα μιλούν στην ATHENS VOICE. 

Πείτε μας λίγα πράγματα για την μπάντα. Πώς σχηματίστηκε και πώς το γεγονός ότι από τρεις γίνατε τέσσερις άλλαξε τον ήχο σας, όπως αναφέρετε οι ίδιοι στο bio σας; Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη του 2017. Ουσιαστικά ήταν ένα reunion του Γιώργη, του Μήτσου και του Ντένιςοι οποίοι παίζανε μαζί μουσική από τα σχολικά τους χρόνια στην Κόρινθο. Όλη η ιδέα έπεσε σε ένα τραπέζι με τσίπουρα, κάναμε τα πρώτα jams και απλά το πράγμα προχώρησε. Ο Σπήλιος προέκυψε λίγους μήνες μετά, κυρίως για να γίνει πιο γεμάτοςο ήχος μας αλλά και γιατί ο Ντένις όντας κιθαρίστας θέλαμε να παίξει κιθάρα αντί για μπάσο που έπαιζε όταν είμασταν τρίο. Η διαφορά στην αλλαγή του ήχου μας ήταν τεράστια και αντιληπτή από τις πρώτες πρόβες και live, και όσο δέναμε με τον καιρόο ήχος απέκτησε ακόμα περισσότερο χαρακτήρα.

© Ξανθή Γκεσούλη

To Turn Me On είναι ένα δείγμα από το επερχόμενο πρώτο σας LP. Μπορείτε να το περιγράψετε; Πόσο ενθουσιασμένοι είστε για την κυκλοφορία του; Tο άλμπουμ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και κυριότερους στόχους που θέσαμε σαν μπάντα, και είμαστε κάτι παραπάνωαπό ενθουσιασμένοι που θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Το Turn Me On είναι σίγουρα πολύ αντιπροσωπευτικό του τι θα ακούσετε στο άλμπουμ, γενικά το περιεχόμενό του, οι στίχοι, και το νόημα των κομματιών σχετίζονται με την καθημερινότητάμας στην Αθήνα, με προσωπικά βιώματα, με κακώς κείμενα και δυσκολίες που περνάμε και όλα αυτά συνοψίζονται στη λέξη κονσέρβα.

Γιατί πιστεύετε ότι έγινε τόσο επιτυχία το κλιπ; Μήπως φταίει το ό,τι παίζει ο Duke ή το ότι είναι γυρισμένο στο Meat Palace; Ευτυχώς που έχουμε μεγάλα σόγια και φίλους που μας στηρίζουν από το facebook και κάνανε αρκετές δημοσιεύσεις το clip. Ο Duke ωστόσο σίγουρα ήταν η rock ‘n’roll φιγούρα που έδωσε το κάτι παραπάνω στο clip και το Meat Palace το πρόσφορο έδαφος γιανα αναδειχθεί όλο αυτό το εγχείρημα. Γενικά δεν θέλαμε εξ αρχής να κάνουμε ένα κλιπ που να προβάλει κάτι στημένο, θέλαμε απλά να περιγράφει πως βιώνουμε μια μέρα μαζί με τους φίλους μας και το κοινό μας, είτε αυτό λέγεται πρόβα, είτε πάρτι, είτε live.

Έχετε δει τα σχόλια κάτω από το κλιπ στο YouTube για το κομμάτι; Είναι τρομερά ευφάνταστα. Τους ξέρετε αυτούς που σχολιάζουν; Μήπως τους έχετε δελεάσει με κάτι; Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι όλοι αυτοί πέραν κάποιον ελαχίστων. Δεν τους έχουμε δελεάσει με κάτι, αλλά επιφυλασσόμαστε να τους κεράσουμε μπύρες στο επόμενο live μας.

© Μαρίνα Μπενέκου
© Μαρίνα Μπενέκου

Κάνετε χρόνια πρόβες στο Meat Palace; Στο Meat Palace ξεκινήσαμε να κάνουμε πρόβες σαν μπάντα για περίπου μισό χρόνο και μετά για λόγους μετακινήσεων και ταλαιπωρίας συνεχίσαμε να προβάρουμε αλλού. Ωστόσο έχουμε μόνο καλές αναμνήσεις από αυτό το μέρος και για αυτόν τον λόγο νιώσαμε την ανάγκη να το τιμήσουμε με αυτό το video clip.

Γιατί Μινέρβα; Έχει να κάνει με τη θεά ή με τα φανελάκια που φοράνε οι παππούδες μας; Μινέρβα γιατί ο παππούς του Γιώργη είχε κατάστημα με σωβρακοφανέλες. Μινέρβα γιατί ο ξάδερφος του Γιώργη πέταγε δυναμιτάκια στην ταΐστρα για τις κότες κάθε Πάσχα. Μινέρβα γιατί το ελαιόλαδο είναι πηγή ζωής και ευεξίας. Και στην τελική, γιατί όχι Μινέρβα;


Οι Μινέρβα θα εμφανιστούν μαζί με τους Pissed-Off Kid στο Six d.o.g.s  σε ένα δυνατό season opening live την Παρασκευή 18 Οκτώβρη. Την ηχογράφηση και παραγωγή του Turn Me On επιμελήθηκε ο Άλεξ Μπόλπασης, σε συνεργασία με τον Nick Townsend (Costa Mesa, California US) στο mastering. Την σκηνοθεσία και παραγωγή του video clip επιμελήθηκε ο Γιώργος "Ντέξτερ" Μπάρμπας (Netwix).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ