Μουσικη

Nils Frahm: O ονειρικός neoclassical ήχος του γερμανού συνθέτη στην Αθήνα

Καλεσμένος του Plissken Festival ο σπουδαίος πειραματιστής έρχεται στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Encores 3»

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nils Frahm

Ο εκλεκτικός ήχος του Νils Frahm για μία μοναδική εμπειρία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O σπουδαίος Γερμανός πιανίστας και συνθέτης έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου για μία μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το Plissken Festival στo πλαίσιo της παγκόσμιας περιοδείας του, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο με συνεχή sold out με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ Encores 3 που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της θεματικής του σειράς Encores που ξεκίνησε με έργα από σόλο πιάνο, συνεχίστηκε με ambient ατμόσφαιρα και ολοκληρώνεται με έναν διευρυμένο ήχο και περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία. 

Nils Frahm - All Encores (Official Trailer)

Nils Frahm - Says (Official Music Video)

Γεννημένος στο Αμβούργο της Γερμανίας  και με έδρα το Βερολίνο, ο Nils Frahm έχει καταφέρει να καθιερωθεί παγκοσμίως ως ένας από τους πιο σημαντικούς εξερευνητές του μινμαλιστικού νεοκλασικού ήχου. Παράλληλα με την δισκογραφική του παραγωγή έχει γράψει το soundtrack της εξαιρετικής ταινίας «Victoria» του Sebastian Schipper και της μικρού μήκους ταινίας «Ellis» του JR σε συνεργασία με τον Woodkid ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο μουσικό του βιβλίο «Sheets Zwei». Ένας πειραμιστής του νεοκλασικού ήχου με ονειρικές μελωδίες σε abstrack φόρμες γεμάτες συναίσθημα. «Για μένα, οι δίσκοι είναι σαν δωμάτια στα οποία μπορείς να βυθιστείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορέσεις τα ακουστικά σου και να κλείσεις τα μάτια.» Ένα αντίστοιχο artificially intelligent ταξίδι περιμένουμε και σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο.

Nils Frahm - Re (Official Music Video)

Nils Frahm - Hammers (Official Music Video)


Δείτε όλες τις πληροφορίες για την εμφάνιση του Nils Frahm στην Αθήνα στο City Guide της Αthens Voice. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ