Μουσικη

Kipseli: Moose και Νέγρος του Μοριά ραπάρουν για την αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας

Δείτε το βίντεο κλιπ που μόλις κυκλοφόρησε

Κωστής Νικηφοράκης
Κωστής Νικηφοράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Moose - Kipseli ft. Νέγρος Του Μοριά | Official Video Clip

Kipseli: Η παρθενική κυκλοφορία του νεαρού ράπερ Moose τον βρίσκει να ανταλλάσσει ρίμες με έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς spitters στην Ελλάδα, τον Νέγρο Του Μοριά

Γεννημένος στη Νιγηρία αλλά μεγαλωμένος στην Κυψέλη, ο Moose είναι το όνομα που κυκλοφορεί στην πιάτσα εδώ και μήνες ως το next big thing στο αγγλόφωνο ραπ στην Ελλάδα. Παρότι ξεκίνησε να ραπάρει μόλις πριν ένα χρόνο, το πάτημα και η χροιά του παραπέμπουν σε βετεράνο.

Moose
Moose © Θανάσης Καρατζάς

Επηρεασμένος βαθιά από την πιο ποιοτική πλευρά του αμερικανικού ήχου, ο Moose «σπούδασε» την τέχνη του ραπ ακούγοντας Kendrick Lamar, J Cole, αλλά και το ψυχεδελικό Trap του Travis Scott. Πρόσφατα υπέγραψε στη δισκογραφική Jungle Juice και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του βίντεο κλιπ με τίτλο «Kipseli» σε συνεργασία με το Νέγρο Του Μοριά και σε παραγωγή του Wisher.

atk_9694.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Με φόντο την πολυπολιτισμική γειτονιά τους την Κυψέλη, ο Moose και ο ΝΤΜ πλάθουν μια ιστορία δρόμου και καθημερινής πάλης στους δρόμους της εμβληματικής Αθηναϊκής συνοικίας. Γραμμένο και στα αγγλικά και στα ελληνικά (οι δύο βασικές γλώσσες παιδιών με ρίζες από την Αφρική) και σε μουσική του πολλά υποσχόμενου παραγωγού Wisher, το «Kipseli» έρχεται για κυριαρχήσει στα ηχοσυστήματα της γειτονιάς και όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι.

«Αποφασίσαμε να ονομάσουμε το κομμάτι “Kipseli” γιατί όλοι εκεί, ξεκινήσαμε από εκεί, όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα εκεί εμένα, μετά μετακόμισα και ξαναγύρισα εδώ... Οι περισσότεροι φίλοι εδώ μεγαλώσαμε και είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες καταστάσεις, οι γονείς μας παλέψανε για να ‘μαστε εμείς σήμερα μορφωμένοι και να ‘χουμε τις ευκαιρίες ώστε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας... και τώρα ήρθε η ώρα να πούμε πως είμαστε εδώ!» μας εξήγησε ο Moose για το νέο τραγούδι του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ