- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποχαιρετώντας και αποτιμώντας τη μουσική της χρονιάς που απέρχεται
Σε γενικές γραμμές, το 2018 ήταν μια χρονιά jazz και επανεκδόσεων
Η σκηνή του Λονδίνου σε πρωταγωνιστικό ρόλο με άλμπουμ που κατέκτησαν το παγκόσμιο στερέωμα, άρεσαν, έμπλεξαν είδη και μουσικούς, και επηρέασαν πολλούς καλλιτέχνες να την ακολουθήσουν.
Άξια αναφοράς το «The Shakedown» του Tenderlonious, οι κυκλοφορίες των Ill Considered, η Maisha και η συλλογή «We Out Here» της Brownswood του Gilles Peterson, το «Earth» του Emanative, ο Shabaka και τo jazz punk ύφος των Sons Of Kemet, η καλύτερη σαξοφωνίστρια Nubya Garcia με το «When We Are», το label On The Corner Records με τον δίσκο σταθμό για φέτος «Black Noise 2084» του Khalab, ο Kamaal Williams με το «The Return», αλλά και το σόλο άλμπουμ «Displaced Diaspora» του ντράμερ πρωτοστάτη της αναβίωσης της βρετανικής jazz, Moses Boyd!
Δυνατές fusion κυκλοφορίες από τους Αυστραλούς Mildlife που μπλέκουν αριστοτεχνικά pop, jazz και kraut, τον βετεράνο Jimi Tenor με το πολυρυθμικό afro του, τo instrumentalmusik Von Der Mitte Der Wolrd των Wolf Müller & Niklas Wandt, η αφροψυχεδέλεια των Ιταλών Calibro 35 και των Al Doum & The Faryds, ο γεμάτος δίσκος των Don Kapot, η ανατολίτικη προσέγγιση του Altin Gün στο Οn, το μαγικό «Blue Maqams του Anouar Brahem, η αιθιοπική προσέγγιση των Web Web και του Hailu Mergia, το Green του Robohands, dub & jazz στο νυχτερινό Nordub των Sly & Robbie, Petter Molvær feat Eivind Aarset and Vladislav Delay, το κοσμικό και disco Nuova Napoli των Nu Guinea, o Nat Birchall, το γκρουβάτο «Shamal Wind» του Chip Wickham, το μελωδικό και κινηματογραφικό «Nightshade» των Hampshire & Foat και βέβαια η έκρηξη της χρονιάς από τους Khruangbin στο Con Todo El Mundo!!!
Funk, hip hop, nu beats από τους Abstract Orchestra, την Georgia Ann Muldrow, τη σύμπραξη του Will Sessions με τον Amp Fiddleρ και τον Hieroglyphic Being!
Indie pop rock ψυχεδελικά και ηλεκτρονικά με το 7 των Beach House, Melody Echo Chamber, το αιθέριο νέο άλμπουμ του ντουέτου Domenique Dumont, Maghreban, Djrum, Melody Fields, Skee Mask, Low, Liminalas, Landing, Yves Tumor, και Neneh Cherry σε παραγωγή Four Tet.
Στα ελληνικά άλμπουμ μετά από το πολύ καινούργιο των Stereo Nova, στιβαρό ντεμπούτο για τους Alien Mustangs, και τρίτο για τους Θεσσαλονικείς Mary’s Flower Superhead.
Μουσική, μουσική, βινύλια, δισκάδικα, ψάξιμο, σκόνη στα δάχτυλα, εξώφυλλα, κουτιά, ταχυδρομεία, άκουσες αυτό; Καλή μουσική χρονιά 2019!
Μιξ με τα καλύτερα σινγκλς:
Spotify List:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Το συγκρότημα του Τζος Χομ κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από τρία χρόνια
Ένα τετραήμερο μουσικό mini fest στην αυλή του Black Duck από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, από την ATHENS VOICE και το VOICE RADIO
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέστρεψε για μια ακόμη χρονιά στον αγαπημένο αρχαιολογικό χώρο, όπου η Καμεράτα ερμήνευσε την όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» του Γκλουκ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.