Μουσικη

Bauhaus μυθολογία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Peter Murphy και David J γιορτάζουν τα 40 χρόνια του επιδραστικού goth γκρουπ

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 683
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Peter Murphy
Peter Murphy

Έχουν περάσει 40 χρόνια από το ξεκίνημα των Bauhaus και 35 από το αξεπέραστο θεατρικό live στο Sporting. Το reunion του χαρισματικού τραγουδιστή και performer Peter Murphy με τον μπασίστα David J ολοκληρώνει το πρώτο κομμάτι της μεγάλης περιοδείας τους Ruby Celebration, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο με δύο εμφανίσεις επί ελληνικού εδάφους.

Peter Murphy
Peter Murphy

Oι Bauhaus παραμένουν ταυτισμένοι με την goth μυθολογία μέσα από το απόλυτο ύμνο «Bela Lugosi’s Dead» με όλη την αίγλη από την opening scene της ταινίας «Hunger» με τους David Bowie και Kατρίν Ντενέβ.

Παρουσίαση του εργοστασίου της HELL ENERGY (short version)

Ακούστηκαν ετεροχρονισμένα στις αρχές του ’80 μετά τη διασκευή τους στο «Ziggy Stardust» και την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία του πολύτιμου δισκογραφικού τους θησαυρού. Πολλοί έμαθαν τον Eno και τους T Rex μέσα από τις διασκευές τους. Όλοι γοητεύτηκαν από την αισθητική και τους στίχους τους.

Bauhaus
Bauhaus

Η ουσία είναι ότι ο Peter Murphy και ο David J. είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην υπόσχονται μια πιστή αναβίωση της ενέργειας και της θεατρικότητας του παρελθόντος αλλά μια ηλεκτρική μετάδοση της ιστορίας τους μέσα από μια φροντισμένη και εκλεκτική επιλογή κομματιών που επικεντρώνεται στο ντεμπούτο τους «In The Flat Field», αλλά συμπεριλαμβάνει και όλα τα γνωστά τους κομμάτια, όπως οι διασκευές τους στον Βοwie και Marc Bolan δύο από τους μεγάλους ήρωες του Murphy.

Peter Murphy
Peter Murphy

Στη θέση του σπουδαίου κιθαρίστα Daniel Ash θα βρίσκεται ο John Andrews και στη θέση του ντράμερ Kevin Haskins, αδελφού του David J., θα είναι ο Marc Slutsky. Επικίνδυνες αποστολές και για τους δύο, αλλά είναι σημαντικό που θα τους συναντήσουμε στο τέλος μιας μεγάλης περιοδείας όπου η χημεία μεταξύ τους θα είναι ακόμη καλύτερη. Support από τους PGM, το προσωπικό σχήμα του υιού Adem Murphy με τον Utku Tuzlu.

Bauhaus (Peter Murphy & David J) - Bela Lugosi’s Dead (Ghent - Belgium - 01/12/2018)

Peter Murphy
Peter Murphy

Peter Murphy / Bauhaus — The Passion Of Lovers (Live Moscow 2018)


Info
Αθήνα, Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο, 14/12. Θεσσαλονίκη, Principal Club, 15/12. Είσοδος €40 & €34 (όρθιοι), €45, €38 (ταμείο) Αθήνα, και €32, €35 (ταμείο) Θεσσαλονίκη. Προπώληση www.viva.gr, www.public.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ