Μουσικη

Πέθανε ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Ed King (εικόνες, video)

Καλιφορνέζος γέννημα θρέμμα - Έβαλε το χεράκι του στο «Sweet Home Alabama»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ek-king.jpg

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Ed King. Ήταν ο τρίτος κατά σειρά κιθαρίστας της θρυλικής ροκ μπάντας.

Ο Ed King απεβίωσε στο σπίτι του στο Νάσβιλ του Τενεσί. «Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ed King, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στις 22 Αυγούστου», αναφέρει σχετική ανάρτηση στο Facebook και συνεχίζει, «Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους του και τους φαν του για την αγάπη τους και τη στήριξή τους προς τον Ed καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του και της καριέρας του».

lynyrd.jpg


Ο King έπασχε από καρκίνο στον πνεύμονα και έδινε εδώ και χρόνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πάντως το Rolling Stone σημειώνει πως επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια του θανάτου του μουσικού.

Ο Gary Rossington, μέλος της μπάντας, δήλωσε σοκαρισμένος και συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου του King. «Ο Ed ήταν αδελφός μας, ένας μεγάλος κιθαρίστας και μουσικοσυνθέτης. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντήσει όλους τους μεγάλους της ροκ στον παράδεισο».

ed-king.jpg


Γεννημένος στην Καλιφόρνια ο Ed King ήταν ιδρυτικός μέλος της μπάντας Strawberry Alarm Clock της δεκαετίας του '60. Του ζήτησαν οι Lynyrd Skynyrd μετά το άνοιγμα μιας συναυλίας που έκανε σε ένα μπαρ στη Φλόριντα. Βοήθησε στη σύνθεση του Sweet Home Alabama που ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.

Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama (1974)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ