Μουσικη

Διάλεξε συναυλία, διάλεξε πάρτι, διάλεξε ζωή

Πού θα την ακούσεις στην Αθήνα τις επόμενες 7 νύχτες;

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 645
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
foibos.jpg

Θα συμβούν πολύ σύντομα και σε περιμένουν να δώσεις ηχηρό παρών. Ψάχνεις για μια αληθινά εναλλακτική Τσικνοπέμπτη;  Άκουσε την «Αθηναϊκή Αποκριά» από μια υψίφωνο και ένα μαέστρο ανάμεσα σε ένα βιβλιόφιλο περιβάλλον. Μάρα Θρασυβουλίδου και Γιώργος Νιάρχος σε ένα μελωδικό ταξίδι συνοδεία πιάνου και βιολοντσέλου στην αλυσίδα πολιτισμού Ianos, Σταδίου 24, στις 8/2, στις 21.00. 

▶ Αν θες να το πας παραπέρα και να κοπανηθείς, το ίδιο βράδυ, οι ρώσοι pagan/folk metallers  Arkona και η frontwoman τους Masha «Scream» Arkhipova σε περιμένουν στο Κύτταρο. Αααργγγκ! 

▶ SKG Fest: Underwater Chess, M.A.T.E., Alien Mustangs, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C στις 9/2, Μπάμπης Παπαδόπουλος σε electric solo εμφάνιση, Psychedelic Trips To Death, Johnny Carbonaras και Ντίνος Σαδίκης στις 10/2. Οι άνθρωποι, οι παρέες, οι ενισχυτές και το ροκ του βορρά  ή αλλιώς η σκηνή της Θεσσαλονίκης κατεβαίνει στην Αθήνα. Μια ιδέα του Γιώργου Χριστιανάκη γίνεται πραγματικότητα στο Gagarin 205.  

leonofathens-photo_by_dean_neil.jpg
Photo by Dean Neil

▶ O Leon Of Athens  γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Xenos» στις 9/2 με ένα ζωντανό πάρτι στο ​Passport Κεραμεικός, λίγο πριν ταξιδέψει σε κορυφαία διεθνή φεστιβάλ. Ο Ευθύμης Φιλίππου υπέγραψε το σενάριο για το νέο βίντεο κλιπ «Utopia», η up tempo indie-pop και η σκοτεινή electronica του θα δονήσουν τη σκηνή μαζί με τις διασκευές που ετοιμάζει.  

▶ Αν θέλεις να ακούσεις τις νέες ιδέες των Imam Baildi, η καλύτερη και πιο ορεξάτη συνταγή τους σερβίρεται στις 9/2 στο Kremlino. 10 χρόνια τώρα όσοι τους ακολουθούν στα live τους, μπορούν να νιώσουν γιατί σε κάθε εμφάνισή τους σκάνε ολοένα και περισσότεροι.

foivosdelivorias.jpg

▶ Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρίνα Σάττι, Fones σε μια ατμόσφαιρα γιουσουρούμ στη σκηνή του Passport Κεραμεικός. Το τελευταίο από τα flea market Σαββατόβραδα που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, σε περιμένει στις 10/2 με μια πολύχρωμη μουσική παράσταση. 

prurient.jpg

▶ Prurient aka Dominick Fernow, o μυστηριώδης ηλεκτρονικάριος κάνει την Αθήνα και τα St Paul’s Sessions σταθμό της φετινής του περιοδείας στις 10/2 σε ένα δεν-συμβαίνει-συχνά-μουσικό βράδυ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου. 

algiers.jpg

▶ Το ίδιο βράδυ οι experimental τυπάδες Algiers εμφανίζονται για πρώτη φορά live στην Ελλάδα για να μεταδώσουν το avant-garde post-punk κιθαριστικό μήνυμά τους στο Temple. 

▶ Stranger Things 2 πάρτι στο TRES, στις 10/02, σε ένα Σαββατόβραδο που θα είναι μεγάλο και θα έχει παράξενα πράγματα και αποκριάτικη ρετρό αύρα.  

emipath.jpg

▶ Η Emi Path, το alter ego της Αιμιλίας Παπαθεοχάρη, και το σχήμα της live στο six d.o.g.s για άλλη εμφάνιση-μυσταγωγία, στις 11/2. Μια ευκαιρία να ακούσει κανείς ζωντανά το παρθενικό ηχογράφημά της «The Shadow» που κέρδισε αρκετά αυτιά με την ατμόσφαιρά του. Μαζί της οι Collective Remembrance.

▶ Βράδυ Δευτέρας δεν σημαίνει απαραίτητα καναπές και πιτζάμες. Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά στις 12/2 τις ζωντανές εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου και οι στίχοι «…ό,τι μαζί σας έζησα κανείς δε θα πιστέψει… κάποιου τρελού τ’ ανάθεμα μας έφερε ως εδώ…» από το «Με το κρασί στο αίμα» είναι σίγουρο πως θα αντηχήσουν δυνατά. 

izena_no_kai_1.jpg

▶ Από την Ιαπωνία με μελωδίες και χρώματα. Η χορευτική ομάδα IZENA-no-KAI προσφέρει ένα εξωτικό πολυθέαμα στο Μέγαρο Μουσικής στις 12-13/2 σε μια πολυδιάστατη παράσταση με φολκλορικούς χορούς Ryukyu.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ