Μουσικη

Το καινούργιο βίντεο του Moby, «Mere Anarchy»

Ασπρόμαυρο, δυσοίωνο και πανέμορφο

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το Έθνος μας

Ο Moby έρχεται με νέο άλμπουμ ('Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt') που κυκλοφορεί στις 2 Μαρτίου στην Mute. Το άλμπουμ, του οποίου το πρώτο σινγκλ είναι το "Like a Motherless Child," λέγεται ότι είναι μία επιστροφή στον gospel και  trip-hop ήχο της πρώτης του περιόδου, κάτι ευχάριστο για όλους και ιδιαίτερα τους φανς.

Το "Mere Anarchy" είναι το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ – το βίντεο του οποίου μόλις κυκλοφόρησε.

Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι είναι, ίσως, υπερβολικά πεσιμιστικό τραγούδι, βλέποντας έναν κόσμο μετα-πυρηνικής καταστροφής, μία Γη πληγωμένη, έρημη, γκρίζα και μοναχική, παραδομένη στις νέες συνθήκες, στην οποία περιφέρεται ο Moby και η φίλη του Τζούλι όπως λέει και ο ίδιος: "Οι άνθρωποι έχουν χαθεί, η φίλη μου Τζούλι κι εγώ είμαστε εξωγήινοι που ταξιδεύουμε στο χρόνο, επισκέπτες στην ερημωμένη Γη".

Η καλή πλευρά είναι ότι πρόκειται για ένα βίντεο με εντυπωσιακή, ασπρόμαυρη φωτογραφία και εφέ, που έχει σκηνοθετήσει ο Rob Gordon Bralver και θυμίζει μελαγχολικά φιλμ επιστημονικής φαντασίας όπου μοναχικοί ήρωες περιπλανώνται σε παράξενους, αφιλόξενους κόσμους. Η πρώτη σκέψη όλων πάει στον «Άνθρωπο που έπεσε στη Γη» του Νίκολας Ρεγκ με τον David Bowie, στο «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλαζέρ με την Σκάρλετ Γιόχανσον και στο «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κούμπρικ. Εικόνες από νεφελώματα, εικόνες μικροοργανισμών μέσα από μικροσκόπιο, σκιές, πετρώματα, επιφάνειες, ένας άλλος κόσμος που τον επισκέπτεται ο Moby ως «man in black» με τη συνοδεία του μελαγχολικού, όμορφου τραγουδιού του.

Με την προοπτική του νέου του LP, ο Moby έφτιαξε λίστες για το Spotify και το YouTube με καλλιτέχνες και κομμάτια που τον επηρέασαν σε αυτό το νέο του άλμπουμ. Σε αυτές τις λίστες θα προστίθενται και νέα κομμάτια από το «Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt» καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ