Μουσικη

Save The Date:14/6 - Εν Λευκώ Festival

Ανακοινώθηκαν Archive, Jessie Ware, John Talabot κι έπεται συνέχεια…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40190-85615.jpg

Στις 14 Ιουνίου η Αθήνα δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη, όχι για να γιορτάσει τα 26 χρόνια από τις εύστοχες βολές «αυτού του τίμιου γίγαντα», αλλά για το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Εν Λευκώ 87.7. Οι πρώτες λεπτομέρειες/ονόματα μόλις ανακοινώθηκαν κυκλώνοντας στο αθηναϊκό ημερολόγιο άλλη μια ημερομηνία με την ένδειξη not to be missed.

Headliners της βραδιάς οι «αγαπημένοι του ελληνικού κοινού» Archive, οι Λονδρέζοι που εδώ και είκοσι χρόνια ενισχύουν το greek cult τους ξεκινώντας με δύο εκπληκτικά trip hop άλμπουμ (Londinium και Take My Head) κι εμφανίζοντας μετά το millennium όλο και περισσότερο τις Pink Floyd αναφορές τους με αποκορύφωμα το παρακάτω έπος…

 H Jessie Ware δεν είναι μόνο εκείνη η φωνή που ακούστηκε στο «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ανεβάζοντας το “Wildest Moments:” στο νο.1 του airplay ξένου ρεπερτορίου για το ελληνικό ραδιόφωνο, αλλά το επόμενο μεγάλο όνομα της soulful pop που αναβαθμίζει ποιοτικά το παγκόσμιο mainstream. Παρομοιάστηκε κατά κόρον με την Sade, μπήκε στην ίδια πρόταση με την Adele και τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει την Αμερική προωθώντας μια ενισχυμένη εκδοχή του ντεμπούτο άλμπουμ της Devotion που τιμήθηκε με το Mercury Prize. Αυτό είναι το καινούριο της κομμάτι.

 Το τρίτο, και τελευταίο προς το παρόν, όνομα είναι ο καταλανός John Talabot – υπέυθυνος για τον πιο crossover ηλεκτρονικό δίσκο του 2012, το αίθεριο Fin που αγαπήθηκε τόσο από τα indie kids όσο και από τους πιστούς της dance/electronica. Δε χρειάζονται περισσότερα, ακούστε αυτό και σημειώστε ότι θα παίξει live…

 Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις που θα κλείσουν το line-up. Ένα δεύτερο stage με ένα ή δύο ονόματα από εξωτερικά κι εγχώρια συγκροτήματα της νέας σκηνής. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται τα ξημερώματα με aftershow πάρτι από τους παραγωγούς του σταθμού.

Προπώληση εισιτηρίων: Καταστήματα Public, viva.gr, Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (τα πρώτα 500 εισιτήρια) | 28 ευρώ (Earlybird) | 32 ευρώ (προπώληση)

Χορηγός επικοινωνίας του festival θα είναι η Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ