Μουσικη

Οι ιδιοκτήτες της Permanent Vacation επιλέγουν 10 σημαντικές στιγμές από την ιστορία της

To label του Μονάχου γιορτάζει τα 10 του χρόνια με μια νέα συλλογή

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371033-766406.jpg

Οι ιδιοκτήτες της Permanent Vacation, Benjamin Fröhlich και Tom Bioly επιλέγουν 10 σημαντικές στιγμές της ιστορίας του γερμανικού label για τα 10 χρόνια ζωής της λίγο πριν την κυκλοφορία της επετειακής τους συλλογής Permanent Vacation Χ (10th Anniversary)  με πολλά από τα ονόματα του ρόστερ του όπως οι John Talabot, Mano Le Tough, Lake People, Lauer, Pional, Lord Of The Isles και Tensnake.

1. Η πρώτη μας κυκλοφορία «The Permanent Vacation Compilation» είναι φυσικά πάντα στην καρδιά μας. Μια ξεχωριστή στιγμή την εποχή εκείνη που ακόμη ακούμε με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη.

2. Για την τρίτη μας κυκλοφορία είχαμε ετοιμάσει remixes στο παλιότερο υλικό του βελγικού new wave γκρουπ Antena. Το ρεμίξ του Joakim στο κομμάτι «Camino Del Sol» έγινε  club classic. Όταν το ακούσαμε σε σετ του Dixon στο Βερολίνο για το club night Innercity χοροπηδούσαμε σαν τρελοί από τη χαρά μας.

Camino Del Sol (Joakim Remix)

Camino Del Sol (Joakim Remix), a song by Antena on Spotify

3. Το 2010 κλείσαμε τον  DJ Harvey για τη δική μας club night στο Μόναχο. Ήταν η πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη μετά από μια δεκαετία. Ο μουσάτος γκουρού της disco ήταν μεγάλη επιρροή για μας όταν ξεκινούσαμε την Pemanent Vacation. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανυπόμονοι και νευρικοί είμασταν να τον γνωρίσουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να απογοητευτείς από κάποιους ήρωές σου αλλά συναντήσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο που παίζει καταπληκτικές μουσικές! 

4.Όλα ξεκίνησαν με την 12'' κυκλοφορία  «Afrika» το 2008, και όταν βγήκε το άλμπουμ «Fin» το 2012 ο John Talabot έγινε ένας από τα μεγάλα ονόματα που αναδύθηκαν από την ηλεκτρονική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Το άλμπουμ είναι κλασικό πια και πολύ επιτυχημένο τόσο στο dance όσο και στο indie κοινό. 

5.Η πρώτη φορά που προσκληθήκαμε να παίξουμε στο ναό της χορευτικής μουσικής το Panorama, έκανε πραγματικότητα το όνειρο μας ως DJs και ευτυχώς πήγε πολύ καλά εκείνη η βραδιά. 

6. Η μέρα που λάβαμε ένα email από τον ιδιοκτήτη της DFA και frontman των LCD Soundsystem, James Murphy όπου μας έγραφε ότι του αρέσουν οι μουσικές της εταιρείας μας ήταν σίγουρα μια μέρα που θα θυμόμαστε πάντα. Ο Murphy και η DFA ήταν μεγάλη μας επιρροή και μας ενέπνευσε για το ξεκίνημα του label. 

7. Όταν είδαμε τον Moby να φορά ένα δικό μας t-shirt, για το άλμπουμ του Wolfram το 2011 ήταν σίγουρα μια ευχάριστη στιγμή στην ιστορία του label. 

8.H μουσική για το fashion show Chanel Fall/Winter 2014/2015 Ready To Wear αποτελούνταν αποκλειστικά από κομμάτια της Permanent Vacation. Δεν το πιστεύαμε όταν βλέπουμε όλα αυτά τα μοντέλα να κάνουν πασαρέλα με τη μουσική μας.

9. Η μουσική της Roisin Murphy και των Moloko ήταν διαρκώς στις μουσικά μας ακούσματα. Νιώσαμε ολοκληρωμένοι όταν είχαμε την ευκαιρία να κυκλοφορήσουμε ένα άλμπουμ μαζί της το 2012. 

Simulation

Simulation, a song by Róisín Murphy on Spotify

10. Κάθε φορά που ακούς νέους ήχους για πρώτη φορά και καταλαβαίνεις στιγμιαία ότι μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός δίσκος. Αυτή η μοναδική αίσθηση δεν σταματά ποτέ. 


Για τα 10 χρόνια μουσικής ζωής της Permanent Vacation κυκλοφορεί την επετειακή  συλλογή Permanent Vacation Χ (10th Anniversary)  με 16 exclusive tracks

A1 John Talabot – The Strange Silence

B1 Mano Le Tough – Full On Spring

B2 TB & Bostro Pesopeo – Violet

B3 New Jackson – There Will Always Be This Love (featuring Margie Jean Lewis)

C1 Lake People – Morrow

C2 Lauer – Falling Back Up

C3 Woolfy vs Projections – Astronaut

D1 Red Axes – Eastern Crown

D2 Joakim – Camino De La Luna (Dub Version – Vinyl Bonus Track)

E1 Pional – State Of Presence

E2 Benjamin Fröhlich – I.A.M.B.D.

F1 Tuff City Kids – Hardlake

F2 The Drifter – Space Ramp

G1 Daniel Bortz – Chasing Worms

G2 Lord Of The Isles – Out Here

H1 Joakim – Camino De La Luna

H2 Tensnake – Cielo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ