Μουσικη

Reborn Dance Music Festival

Λήμνος, γη του rave (on!) 

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360240-746247.jpg

Α, αυτό το νησί έχει παράδοση στο τέκνο και τις μουσικές τις σφυρήλατα δεμένες, δεν χωρά αμφιβολία καμία για την πατρίδα του Ήφαιστου μα και του Reborn Festival. Ένα ένα όμως ή και άκου τα αμόνια να σφυρίζουν και τα σφυριά να μεταλλουργούν και ήχοι σκληροί να γεννιούνται, από τη στιγμή που ο Δίας, κατά τη μυθολογία, εδώ τον κλώτσησε και τον έστειλε από τον Όλυμπο τον Ήφαιστο, όταν σε καβγά του με την Ήρα το παιδί πήρε το μέρος της μάνας. Εδώ λοιπόν συστήθηκε το περίφημο εργαστήριο του θεού που έπαιζε με το ατσάλι και τη μεταλλουργία, στη Λήμνο. Οι ντόπιοι τον περιέθαλψαν κι αυτός για να τους το ανταποδώσει τους δίδαξε την τέχνη της σφυρηλάτησης. Κι αιώνες μετά, εδώ, γεννιέται πριν πέντε χρόνια και το Reborn Festival. Σαν ευθεία σύνδεση με την ιστορία, τους μύθους και τους θρύλους.

Reborn Dance Music Festival

Μια τέκνο πανήγυρη, μια ηλεκτρονική μάζωξη, ένα ρέιβ γκαλά που αδιάλειπτα το διήμερο της κάθε χρονιάς που διεξάγεται φέρνει πίσω στο «εργαστήρι»-dancefloor στο Μούδρο μια καραβιά από... Καβείριους γκρούβερς. Ναι, μέσα στο DNA του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού φεστιβάλ του Βορειοανατολικού Αιγαίου εμπεριέχεται το μυστήριο, η γιορτή, ο Ήφαιστος, οι Κάβειροι και φυσικά ο διονυσιασμός. Μιας και άλλο ένα από τα σελέμπριτι του Ολύμπου, ο θεός Διόνυσος, μέσω του γιου του στρατηγού Θάοντα, τέκνο του από τον έρωτα με τον Αριάδνη, δίδαξε στους Λημνιούς την τέχνη της χαράς, της γιορτής, του μεθυσιού και της σαμάνικης έντασης.

Reborn Dance Music Festival

Rave on, Λήμνος, και καλωσορίσατε στο φετινό πέμπτο Reborn Dance Festival. 11 και 12 Αυγούστου στο «Ακρωτήρι beach», πέντε λεπτά από τον Μούδρο και μισή ώρα δρόμο από την πρωτεύουσα Μύρινα. Θάλασσα, βράχια, απίστευτη θέα στον ορίζοντα, δυνατότητα κάμπινγκ μα και διαμονής στα πέριξ. Κι ένα τρομερής έντασης και πάθους line up που θα δονήσει το νησί και όλους όσους εκείνη την περίοδο -μιλάμε για ντάλα φουλ σίζον- θα το χορέψουν και θα το σηκώσουν ψηλά στα χέρια.

Reborn Dance Music Festival

Ό,τι πιο κοντινό στον ορισμό του «Καλοκαίρι της Αγάπης» είναι το φετινό Reborn Festival: το ντουέτο από την Κολονία Danito & Athina με το τεκ, προγκρέσιβ και υπόγειο χάουζ χαρμάνι μπιτ του. Ο μέγας Dousk, που πέρα από την παγκόσμια κλάση του με δυο δίσκους πρόσημα και ορόσημα, διαθέτει και μια «παικτική» τέχνη που άλωσε από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη ως τα MTV awards, συν φυσικά και τον «δανεισμό» υποκρούσεων στις τηλεοπτικές σειρές «My name is Earl» και «Dr. Who». Προχωρά ακάθεκτο και σκοράρει το Reborn: ο Christian Campas των θρυλικών Bedrock, 1605 label, του San Fransisco Love Parade και φυσικά ο Έλληνας στη λίστα με τους Top 100 dj worldwide. Ο Tash που πέρσι έγραψε στο Beatport top 100 chart μα και άλωσε από Ministry of Sound έως κλαμπ στο Τελ Αβίβ, την Αμβέρσα, την Ολλανδία και την Ευρώπη όλη. Ο Dino Grand, με Sleazy Ibiza και συνεργασίες με τον sax man Max της μπάντας του Parov Stellar. Οι Kassete, Manolaco, Paul Antonee, ω, αν συνεχίσω έτσι θα σκρολάρεις ως αύριο. Επομένως: www.rebornfestival.com. Όλα για το ποιοι, το πότε, το μέρος, τον παλμό και την αύρα του φεστιβάλ, σε έναν ιστότοπο που ειδικά οι εικόνες του, πέρα από τα χρηστικά τιπ, αρκούν για να νιώσεις την ατμόσφαιρα και τη μενταλιτέ του. Χρυσή πληροφορία-ύψιστη τιμή: συμμετέχει κι η Athens Voice, τσέκαρε τους γκεστ, οπότε πλέον το καθήκον μας να στηρίξουμε τον θεσμό μεγιστοποιείται και επιβάλλεται. Πολυμορφικό, ξέσαλο, ανεξάρτητο, ρομαντικό, φιλόξενο και φουλ αδρεναλινάτο με χαρμάνια γκρούβας, το φετινό Reborn 2017 θα συγκλονίσει Λήμνο και θα φτιάξει καλοκαίρι από ατόφια κάψα με τις ευλογίες του Ήφαιστου, του Διόνυσου, των Καβείρων και όλων όσοι το διαλέξουν για να το χορέψουν και να το κρατήσουν αληθινό. 

www.rebornfestival.com

Reborn Dance Music Festival

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ