Μουσικη

Το viewmaster του πολύχρωμου Summer Nostos Festival στο ΚΠΙΣΝ

Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 17 Ιουνίου 2018 

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361166-749472.jpg
Γιάννης Δρακουλίδης

Πάνω από 140.000 επισκέπτες, 413 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, 4.500 δρομείς, περισσότερες από 75 μοναδικές εκδηλώσεις, 5 σκηνές και πολλαπλά σημεία παιχνιδιού συναντήθηκαν από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου στη μεγάλη ανοιχτή γιορτή του καλοκαιριού, με ελεύθερη είσοδο για όλους, το Summer Nostos Festival (SNFestival) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Μουσική, χορός, αθλητισμός, συζητήσεις, αρχιτεκτονική, υπαίθριες συναυλίες στο Ξέφωτο και στην σκηνή του Καναλιού, καλοκαιρινά πάρτι, εικαστικά δρώμενα (performances), μαγικά shows, διαλέξεις, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, άσκηση και παιχνίδι, συνέθεσαν ένα μοναδικό μωσαϊκό θερινών εικόνων και διαφορετικών μορφών δημιουργικής έκφρασης!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωφελούς του δράσης και της συνεχιζόμενης υποστήριξής του προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει για μια φορά τον χρόνο, κάθε Ιούνιο, ως ενεργός συμμέτοχος, στο σπίτι που δημιούργησε για όλον τον κόσμο, διοργανώνοντας και χρηματοδοτώντας τις εκδηλώσεις του SNFestival. 

SNF

Από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου, μέσα σε 8 ημέρες, το Summer Nostos Festival 2017 τίμησαν με την παρουσία τους ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, συνθέτοντας ένα πανόραμα πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι: Renzo Piano, Garry Kasparov, Λεωνίδας Καβάκος με τον εκλεκτό του συνεργάτη Enrico Pace, The Cinematic Orchestra, Yo La Tengo, Charlotte Rampling με την Sonia Wieder-Atherton, Mélanie De Biasio, Saul Williams, Νίκος Πορτοκάλογλου, Λένα Πλάτωνος, Μόνικα με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Toshi Reagon & BIGLovely, Μelisses,  Sussan Deyhim, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, Mark Mitton, Bang on a Can All-Stars, Wordless Music Orchestra, Black Art Jazz Collective, ο θίασος της ομάδας Theater of War, το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, Eleanor Friedberger, Nickel and Dime OPS, Tigue, Heidi Latsky σε συνεργασία με την Αποστολία Παπαδαμάκη, ο DJ Alex Cruz και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες και συντελεστές, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν με τα δικά τους προγράμματα η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εικαστικών δρώμενων (performance) στον δημόσιο χώρο Only Connect! υπό στην επιμέλεια του Robert Stοrr, καλλιτεχνικού διευθυντή, και των Barbara London, Καλλιόπης Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo, με καλεσμένους τους καταξιωμένους καλλιτέχνες της τέχνης της performance Kim Jones, Tania Bruguera, τη χορωδία των Mieskuoro Huutajat και τον Πάρι Λεγάκη.

Δείτε τα βίντεο με highlights ανά ημέρα

Στην ομιλία του κατά την τελευταία ημέρα του SNFestival 2017, ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  ανέφερε: «Όταν είσαι γονιός, αυτό το οποίο σου λένε είναι να δώσεις γερές βάσεις στα παιδιά σου και φτερά για να μπορέσουν να πετάξουν. Τις γερές βάσεις ως Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ως γονιός αυτού του έργου, τις δώσαμε με μία  επένδυση-δωρεά €630 εκατομμυρίων. Τα φτερά υπάρχουν, αλλά το έργο αυτό για να πετάξει χρειάζεται όλους εσάς και το έχετε αποδείξει με την παρουσία σας. Πέρσι τον Ιούνιο, τέτοια εποχή είχαν έρθει 120.000 άτομα. Από τον Αύγουστο που ξανανοίξαμε μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού 1.300.000 άνθρωποι. Αυτό είναι πραγματική δύναμη. Με αυτήν την δύναμη πραγματικά μπορεί να συνεχίσει να πετάει αυτό το Κέντρο. Το Κέντρο αυτό είναι δικό σας. […] Και όπως τρέχει αυτό το έργο, μπορεί να τρέξει και ολόκληρη η Ελλάδα μια μέρα. Και αυτό το οποίο μπορείτε να κάνετε ο καθένας ξεχωριστά, είναι να πάρει αυτό το αίσθημα περηφάνιας και χαράς που ελπίζω έχετε όλοι εδώ, να το πάτε στα σπίτια σας και στους χώρους εργασίας σας, και να μην ακούτε όλους αυτούς που λένε ότι δε γίνεται –γίνεται! […] Και παρόλο που συνεχίζουμε να βοηθάμε το Κέντρο Πολιτισμού στα προγράμματα που συνεχίζονται να πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η εβδομάδα αυτή ήταν αποκλειστικά δική μας και θα επανέλθουμε με το καλό του χρόνου, 17 με 24 Ιουνίου. Σας ευχαριστούμε. Τα φτερά είναι δικά σας, πετάξτε μαζί με αυτό το έργο και όλα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα».

Το Summer Nostos Festival ανανεώνει το ραντεβού για το 2018, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ