Μουσικη

A Victim Of Society: Το αθηναϊκό γκρουπ φωτογραφίζει τον ήχο του

Shortcuts με αφορμή την κυκλοφορία του «Freaktown» 

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358065-741824.jpeg

Τους πρωτοσυναντήσαμε στη συναυλία του Dirty Beaches. Το lo-fi project που δημιούργησαν το 2011 στην Αθήνα ο Βαγγέλης Μακρής και ο Φώτης Ντούσκας συστήθηκε δισκογραφικά το 2014 με το δυνατό ακατέργαστο  ντεμπούτο τους «Distractions». Το σχήμα μετά από μικρή παύση εξελίσσει τον ήχο του με την προσθήκη του ντράμερ Παντελή Καρασεβδά δημιουργώντας με τo νέο άλμπουμ «Freaktown» (Inner Ear) μια ορμητική ροκ απεικόνιση της σημερινής ζοφερής Αθήνας γεμάτο αδρεναλίνη, ένταση και psych rock εμμονές. Toυς ζητήσαμε να αποτυπώσουν τη μουσική τους ζωή στις πόλεις σε ένα photostory.

A Victim Of Society

This is where the magic happens

Αυτό το μέρος είναι το δεύτερό μας σπίτι, το Sonic Playground. Εδώ περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας. Εδώ έχουν συμβεί πράγματα που μας έχουν καθορίσει σαν ανθρώπους. Εδώ, οι τρεις μας γίναμε συγκρότημα, μάθαμε να δουλεύουμε μαζί και ηχογραφήσαμε τα δύο LPs που έχουμε κυκλοφορήσει.

A Victim Of SocietyGeorge Grosz's A Victim of Society

(Ein Opfer der Gesellschaft, 1919)

Ο παραπάνω είναι ο πίνακας από τον οποίο πήραμε το όνομά μας.

A Victim Of SocietyΟ Παντελής είναι ένας άνθρωπος που μας ένωσε. Πολλές φορές, όσο καιρό ήμασταν ντουέτο, μας έλεγαν πως ένας drummer ήταν αυτό που έλειπε. Τελικά δεν ήταν το όργανο που έλειπε αλλά ο άνθρωπος και ο μουσικός. Όλοι μαζί γίναμε παρέα και θα μπορούσε να έπαιζε οποιοδήποτε άλλο όργανο και πάλι θα ήταν μαζί μας. Γιατί πρώτα απ' όλα αυτό που κάνουμε βασίζεται στην συνεννόηση και στην αγάπη για την μουσική, και αυτό δεν θα μπορούσαμε να το μοιραστούμε με κανέναν άλλο. Και με αυτό σαν κριτήριο, συνεχίζουμε με όλους τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί, είτε είναι ο Νίκος, ο Ηρακλής ή ο Μάριος. Και τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

A Victim Of Society

Μέρος των ηχογραφήσεων του Freaktown, και πιο συγκεκριμένα τα drums και όλα τα κρουστά, έγινε σε ένα υπόγειο στο Χολαργό. Ακριβώς από πάνω λειτουργούσε ένα ωδείο και στα διαλείμματα από τις ηχογραφήσεις ανεβαίναμε πάνω, καθόμασταν και ακούγαμε τα παιδιά να μελετούν. Εδώ είμαστε με τους Νίκο Τριανταφύλλου και Ηρακλή Βλαχάκη που έκαναν την παραγωγή, μίξη και mastering στον δίσκο, οι οποίοι μας βοήθησαν να περάσουμε καλά και να ευχαριστηθούμε την όλη διαδικασία.

A Victim Of Society

When in Rome...

Η πρώτη φορά που παίξαμε εκτός Ελλάδας σαν τρίο ήταν στην Ρώμη τον Σεπτέμβριο του 2015, στο Alchemy Wave Festival.

A Victim Of Society

Επειδή τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα και ωραία καμιά φορά καταλήγουμε κάπως έτσι...

A Victim Of Society

Fully Packed Velvet Room

Live me Rita Mosss στην γνωστή πολυκατοικία της Μιλτιάδου. Τα live εκεί, όλο τον χειμώνα είναι μια σταθερά στην μουσική της Αθήνας σήμερα, και μόνο όσοι πηγαίνουν μπορούν να καταλάβουν γιατί είναι τόσο ωραία. Θα πρέπει σίγουρα να ευχαριστήσουμε τους The Callas, και όλους όσους συμμετέχουν και βοηθάνε, για την δουλειά και το κουράγιο τους να στήσουν όλη αυτήν την κατάσταση.

A Victim Of SocietyΗ παρουσίαση του Freaktown στο Ρομάντσο ήταν μια έντονη στιγμή για εμάς καθώς απανωτές ατυχίες συνέβησαν και μέχρι την τελευταία στιγμή όλα ήταν μετέωρα. Ευτυχώς, όλο αυτό κατέληξε σε ένα δυνατό live όπου τα πάντα ξεχάστηκαν, και για μία ώρα και κάτι υπήρχε μόνο μουσική και χορός. Και ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν να χορέψουν και να περάσουν καλά, γιατί έκανα και εμάς να περάσουμε καλά!


Το Freaktown κυκλοφορεί από την Inner Ear

ΠΡΟΣΦΑΤΑ