Μουσικη

citybeat 290

Η στήλη γράφεται από το αρχηγείο της φετινής Red Bull Music Academy στο Λονδίνο. Από τους διάσημους καλεσμένους –που διηγήθηκε ιστορίες και συμβούλεψε τους νεαρούς σπουδαστές/καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο– ήταν και ο Jazzie B., μία από τις θρυλικές μορφές πίσω από τους Soul II Soul (ξεχνιέται το “Back 2 Life”;).

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 290
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3567-9318.jpg

Η στήλη γράφεται από το αρχηγείο της φετινής Red Bull Music Academy στο Λονδίνο. Από τους διάσημους καλεσμένους –που διηγήθηκε ιστορίες και συμβούλεψε τους νεαρούς σπουδαστές/καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο– ήταν και ο Jazzie B., μία από τις θρυλικές μορφές πίσω από τους Soul II Soul (ξεχνιέται το “Back 2 Life”;). Πέντε σημεία που συνοψίζουν τη σοφία 20 και βάλε χρόνων, μερικών γκράμις και εκατομμυρίων πωλήσεων. «Μη φοβάστε να κάνετε λάθη. Μερικές φορές πληρώνονται (με την καλή έννοια)/ Η μουσική βιομηχανία δεν έχει κανόνες, ό,τι κι αν κάνεις μάλλον το έχει σκεφτεί κάποιος άλλος, επομένως μη φοβάσαι τίποτα/ Όταν κάναμε το μπαμ στα mid 80s, στη Βρετανία, κανένα περιοδικό δεν μας έβαζε στο εξώφυλλο γιατί είμαστε «πολύ μαύροι». Μόλις πήγαμε στην Αμερική μάς θεωρούσαν πάνκηδες/ Το 1990 περιοδεύσαμε στις ΗΠΑ. Στο crew συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, μερικούς τους είχα πάρει μαζί απλά γιατί είχαν ωραίο όνομα, όλοι όμως το θυμούνται όταν μου τηλεφωνούν για τα γενέθλιά μου/ Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι μακροχρόνια τις εταιρείες, γι’ αυτό αγόρασα πίσω τα δικαιώματα του καταλόγου μου, ήθελα να ελέγχω τη χρήση τους». Δική μας εκπρόσωπος η May Roosevelt (Coo Records)...

Οι Herbaliser από το δυτικό Λονδίνο ανέβηκαν στο βαγόνι της Ninja Tune, όταν αυτή ήταν στα καλύτερά της. Κι εξελίχθηκαν σε μία από τις σπουδαίες υπογραφές της με αυτό το ευφυές κράμα ελαφρού hip hop, breaks, neo soul/funk που πρεσβεύουν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα. Απομένει να το δούμε και στην πράξη το Σάββατο στο Κύτταρο (€ 35).

Οι 2 Many DJs πλέον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις – και ανανεώνουν και φέτος το ραντεβού τους κάθε Φλεβάρη στο αθηναϊκό dancefloor. Μας έμαθαν τα mash ups και την μπάσταρδη pop, άραγε οι αδερφοί Dewaele έχουν επόμενο βήμα να μας παρουσιάσουν την Παρασκευή στο Venue; (€ 15, ανοίγει ο Σπύρος Παγιατάκης)

Ο Sven Vath, επίσης, έχει όνομα που προηγείται της παρουσίας του όντας από τους βαρόνους της techno σκηνής των τελευταίων 20 χρόνων. Από όταν διακινδύνευε “Accident In Paradise”, μέχρι τώρα που μοιράζει business cards μεταξύ Φρανκφούρτης, Ιμπίθα και υπόλοιπου κόσμου. Στο Blend αυτό το Σάββατο (€ 40 με ποτό).

 p_menegos@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ