Μουσικη

Χαθείτε μέσα στο καλειδοσκοπικό τριπάκι των Playground Theory

Το εθιστικό, πρώτο τους βίντεο ‘Little Things’

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339027-705160.jpg

«Μικρά πράγματα, πράσινα πράγματα, χρωματιστοί κύκλοι, ακτίνες που σε διαπερνούν, πραγματάκια από τοίχο σε τοίχο.

Ενώνεις τις τελίτσες, παραμένεις αόρατος, από κύτταρο σε κύτταρο, από λαβύρινθο σε λαβύρινθο. Πράγματα που κάνουν το πλακόστρωτο να κινείται. Μια μαγική βεράντα, καβάλα τα τραγούδια, μικρά μικρότατα πράγματα που πετούν στον ουρανό».

Ή κάπως έτσι.

Τα λόγια που σε παρασέρνουν σε ένα γλυκό, υπνωτικό beat, στο “Little Things” των Playground Theory, το πρώτο τους βίντεοκλίπ από το δεύτερο άλμπουμ τους "Connect the Dots" που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 στην Puzzlemusik (το δεύτερο single ήταν το “Rain”).

Το βίντεο είναι ένα καλειδοσκοπικό traveling σε τοπία και αστικές εικόνες που μοιάζουν γνώριμες – τις έχεις δει ίσως μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου περνώντας με ταχύτητα, ή σε κάποια όνειρα, με τα αλλοιωμένα τους χρώματα να υπογραμμίζουν το déjà vu. Ανατολίτικες νύξεις, ονειρικά φωνητικά με αέρα ηπειρώτικου δημοτικού τραγουδιού, ένα ωραίο beat που σε παρασέρνει σε στροβίλισμα και νωχελικό κολύμπι του μυαλού σε αστρικά νερά.

Το βίντεο γυρίστηκε από τους Playground Theory, το edit και τα graphics έγιναν από τον Σταύρο Κωστιδάκη.

Χαθείτε μέσα στο καλειδοσκοπικό τριπάκι των Playground TheoryOι Playground Theory σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2009. Η τωρινή σύνθεση περιλαμβάνει τους: Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή-πλήκτρα), Βαγγέλη Κατσουλάκη (τύμπανα), Δημήτρη Νέγκα (πλήκτρα), Κώστα Επιτρόπουλο (κιθάρα).

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους σαν «βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω».

Στο "Connect The Dots", με παραγωγό το Γιώργο Πρινιωτάκη, οι Playground Theory υποστηρίζουν αυτές τις μουσικές κατευθύνσεις ακροβατώντας μεταξύ ανατολίτικων modes, trip-hop beats, delays & distortions, καθώς και όλες τις -συνειδητές ή μη- επιρροές της μπάντας.

Βρείτε το “Connect the Dots" και το "Speaking of Secrets" για download εδώ: https://itunes.apple.com/az/artist/playground-theory/id736589792

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ