Μουσικη

Δες το νέο video των Liebe και χόρεψε σαν να είναι τα ‘80ς

Οι electropopers από τη Σαλονίκη κάνουν «επανάσταση»

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329691-681955.png

Όταν συνδυάζεις τις λέξεις electropo + revolution + Liebe τότε σου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό ένα κύμα 80ς νοσταλγίας με δροσερό ηλεκτρισμό και χορευτικό beat κάπου ανάμεσα σε πρώιμους Depeche Mode, σε αυστηρούς Pet Shop Boys (ναι, είχαν και τέτοιες στιγμές) και λίγο Kraftwerk (λόγω του γερμανικού Liebe). Λοιπόν, είσαι σε καλό δρόμο.

Οι Liebe, ντουέτο από την πάντα φρέσκια σε τέτοια θέματα (γκρουπ) Σαλονίκη, παίζουν με τα 80ς σαν να είναι στο παιδικό τους δωμάτιο: τα λατρεύουν. Ο Δήμος Ζαχαριάδης και ο Γιώργος Μπέγας, από το 2009 (ντεμπούτο άλμπουμ το "Club Royal" που κυκλοφόρησε από την Planetworks/Universal το 2010) λουστράρουν αυτό που φαίνεται να είναι η ασφαλής στέγη για όλους όσους επιμένουν στην bouncy pop με το δάχτυλο στην πρίζα.

Μετά από εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, σε ρίβερ πάρτι, σε Reworks, Dramaica, Earth wind και σαπόρτ στους Schiller καθώς και remixes σε Pet Shop Boys, Soft Cell, OMD και Human League, και συνεργασία με την (όπως ήταν φυσικό) Undo records/EMI, κυκλοφορούν τώρα νέο άλμπουμ: "Revolution of Love" στη Γερμανική δισκογραφική  Emerald & Doreen records.

Το νέο βίντεο κλιπ στο ομώνυμο τραγούδι, βασισμένο στο εξώφυλλο του άλμπουμ, είναι ένα μαυροκόκκινο θέατρο σκιών με boppers φιγούρες της μπάντας που το έχει επιμεληθεί ο Ιάκωβος Ιωαννίδης. Απολαύστε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ