Μουσικη

3 λόγοι για να βγεις από το σπίτι

Μacy Gray στο Fuzz

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 414
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30186-68079.jpg

Διήμερο αφιέρωμα στον John Cage σε όλη τη Στέγη

«Δεν έχω τίποτα να πω και το λέω». Ηοmmage στο σπουδαίο συνθέτη: στις 23/11 ο πιανίστας Νίκος Λαάρης σε ένα εκλεκτικό πρόγραμμα με συνθέσεις του Cage και τίτλο «The Keyboards», ενώ στις 24/11, από το μεσημέρι, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες μάς εισάγουν στο εξάωρο Musicircus μια δημιουργική συνεύρεση που εισήγαγε ο ίδιος ο Κέιτζ. Οι θεατές θα μπορούν να μετακινούνται στους διάφορους χώρους της Στέγης, όπου θα συμβαίνουν παράλληλα οι εκδηλώσεις.

Μacy Gray στο Fuzz

Τρίτο Jumping Fish Festival (στις 23&24/11) με τη soul φωνάρα της Macy Gray, τους Ηeavy, που την έχουν ακούσει με τους Black Keys, και λοιπές εγχώριες δυνάμεις: η Idra Kayne (ακούγεται με το «Don’t Walk Away»), οι Bangies (με τους Heavy την πρώτη μέρα) και οι ανερχόμενες Σοφία Κουρτίδου («Δανεικά ιδανικά») και Ειρήνη Σκυλακάκη (βλέπε συνέντευξή της σε αυτό το τεύχος) πριν την εμφάνιση της Macy Gray.

Wim Mertens στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Ο σημαντικός Βέλγος μινιμαλιστής και μουσικολόγος στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην αίθουσα «Αντιγόνη» (26/11). Επιλογές από το μεγάλο του ταξίδι στη Les Disques Du Crépuscule και στην ΕΜΙ Classics. Επαναληπτικές ηχητικές εμμονές που συνόδεψαν ιδανικά τις κινηματογραφικές εικόνες του Peter Greenaway στην ταινία «The Belly of an Architect».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ