Μουσικη

The Beach Boys: That’s Why God Made The Radio

Ο παλιός είναι αλλιώς

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21807-53094.jpg

Στις 5 Ιουνίου το άλμπουμ “That’s Why God Made The Radio” σηματοδοτεί και δισκογραφικά την πολυσυζητημένη επανένωση των The Beach Boys που αισίως μετρούν πλέον 50 χρόνια μουσικού βίου. Ο Brian Wilson σχολιάζοντας την επικείμενη συναυλιακή επιστροφή τους, που ξεκινάει στις 26 Απριλίου στο Τέξας και θα πραγματοποιήσει 50 αριθμημένες στάσεις, δήλωσε «πως πριν από 50 χρόνια ξεκινήσαμε κάτι πολύ μεγάλο και σήμερα το γιορτάζουμε με έναν πολύ μεγάλο τρόπο». Ο Bruce Johnston αναφερόμενος στο ολοκαίνουριο υλικό του γκρουπ εξέφρασε την άποψη πως «του θυμίζει το “Sunflower”, που κυκλοφόρησε το 1970, το οποίο είναι ένα άλμπουμ με τις λιγότερες πωλήσεις αλλά μερικά από εκείνα τα τραγούδια είναι πραγματικά εντυπωσιακά». Οι γκρινιάρηδες bloggers υπογραμμίζουν τα αμφιλεγόμενα κίνητρα μιας τέτοιας κίνησης προβάλλοντας τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι The Beach Boys, τα εκατομμύρια των ακροατών τους όμως είναι σίγουρο πως απλώς το απολαμβάνουν και θα καρφωθούν στις οθόνες τους στις 7 Μαΐου που θα εμφανιστούν στο NBC και τον Jimmy Fallon αλλά και στις 6 Ιουνίου που θα πατήσουν το τηλεοπτικό πλατό του Jay Leno. Προσθέστε συλλεκτικές επανεκδόσεις, die hard μεμοραμπίλια και νέα t-shirts για τη γκαρνταρόμπα.

Μετά το “Stars and Stripes Vol. 1” του 1996, γενιές και γενιές ακροατών θα έχουν μάλλον κολλήσει στο repeat το ομώνυμο κομμάτι του νέου άλμπουμ της μπάντας που αναρτήθηκε στο επίσημο YouTube κανάλι των The Beach Boys. Αφιερωμένο στο ραδιόφωνο, το πρώτο single και ομώνυμο τραγούδι του “That’s Why God Made The Radio” είναι ένας φόρος τιμής όπως εξομολογήθηκε ο Brian Wilson επισημαίνοντας πως από εκεί άντλησε το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης του.

Τίτλοι τραγουδιών που θα βρίσκονται στο νέο τους άλμπουμ; Think About The Days, Isn’t It Time, Spring Vacation, Private Life Of Bill And Sue, Shelter, Daybreak Over The Ocean, Beaches In Mind, Strange World, My Life Suite και Summer’s Gone όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα τους. Σχεδιάζοντας να εμφανιστούν και στη Γηραιά Αλβιόνα, οι The Beach Boys θα ανακοινώσουν τους σταθμούς της περιοδείας τους επί ευρωπαϊκού εδάφους προσεχώς, ενώ Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ-Κονγκ και Αυστραλία βρίσκονται επίσης στον χάρτη. Μια μικρή ιδέα περισσότερες δηλώσεις εδώ:

και μια ματιά από τις ηχογραφήσεις και τον επικοινωνιακό ορυμαγδό της δισκογραφικής Capitol εδώ:

Και αν θέλεις να πλοηγείσαι στα αχανή ψυχεδελικά pop και rocknroll κύματά τους, σκρόλαρε την ποντικοσανίδα σου στην επίσημη διαδικτυακή αμμουδιά τους. Τώρα ναι, μπορείς να πεις πως είναι καλοκαίρι.

www.thebeachboys.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ