Μουσικη

Death in Vegas

O Richard Fearless στην Αθήνα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 391
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22081-49367.jpg

Ξαφνικός θάνατος. Εννιά χρόνια μετά την εμφάνιση τους στο Ρόδον η μούρη που λέγεται Richard Fearless έρχεται και πάλι στην Αθήνα με νέο άλμπουμ και τον πιο γνωστό του ύμνο “Αisha”. Έχοντας γίνει πρόσφατα μπαμπάς μίλησε στην Αthens Voice για τη συνεργασία του με τους Αustra, τη σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή, την Αθήνα, τον Άλεξ από τους In Trance 95 που ανοίγει τη συναυλία τους και τους ήρωές του.

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Katie Selmanis από τους Αustra στο νέο σου άλμπουμ;

Eίχα ακούσει το Beat and the Pulse πριν κυκλοφορήσει κανονικά στην Domino από την Καναδική εταιρεία Οne Big Silence. Μου άρεσε πολύ η φωνή της Katie, επικοινώνησα μαζί τους για να συνεργαστούμε σε ένα τραγούδι του άλμπουμ (“Your Loft My Acid”), μου είπαν ότι της αρέσει ο ήχος των Death In Vegas, οπότε όλα έγιναν εύκολα.

Πως βλέπεις την ηλεκτρονικη μουσική του σήμερα;

Σταμάτησα να παίζω ως DJ όταν πήγα στην Αμερική. Όταν γύρισα και βρέθηκα στο στούντιο με τον πάντα παραγωγικό Andrew Weatherall, και ξεκίνησα να παίζω και εγώ μουσική οπότε άρχισα να ξαναγοράζω πολύ ηλεκτρονική μουσική. Αυτή τη στιγμή η ηλεκτρονική σκηνή είναι δυνατή με πολύ καλή, αλλά και φρικτή μουσική. Μερικές φορές έψαχνα για 5 ώρες στα δισκάδικα και κατέληγα με τέσσερα άλμπουμ, που ήταν όμως καταπληκτικά. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη που δεν έχει νόημα πια να τη λέμε ηλεκτρονική μουσική. Είναι υπερβολικά ευρύς όρος. Για μένα το 98% της παραγωγής είναι σκουπίδια.

Τι θυμάσαι από την τελευταία σου εμφάνιση στην Αθήνα;

Έχω πολύ καιρό να παίξω στην Αθήνα. Πάντα περνάω ωραία εκεί σε κάθε επίπεδο. Πολλές ωραίες αναμνήσεις. Όποτε σκέφτομαι την Ελλάδα μου έρχονται στο μυαλό οι βόλτες με τον Αlex (εννοεί τον Αlex Μαχαίρα, τραγουδιστή των Ιn Trance 95 που ανοίγουν και τη συναυλία) Η επανακυκλοφορία της μουσικής τους από την Μinimal Wave ήταν εξαιρετική. Aνυπομομώ να τα ξαναπούμε.

Ποιος ήταν ο μουσικός ή το γκρουπ που σε επηρέασε περισσότερο στον ήχο σου;

Θα ήταν μάλλον οι Throbbing Gristle ή οι Kraftwerk ή οι Stooges.

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία στο Fuzz;

Υλικό από το πρώτο άλμπουμ Dead Elvis μέχρι το Τrans-Love Energies. Θα είναι μια ανάμιξη από παλιά και καινούργια τραγούδια. 


Info. Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210 3450.817. Έναρξη: 20.00. Είσοδος: € 25-28 (ταμείο). Προπώληση: Tickethouse, Public, ticketarena.gr. Στις 11/5. [Ιn Trance 95 - 20.30/ Death In Vegas - 23.00]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ