Μουσικη

Expert Medicine: Εδώ & τώρα

4 ώρες άφθονης μουσικής ενέργειας και party ατμόσφαιρας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 373
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18661-40799.jpg

Ακούστηκαν πολύ με το τραγούδι «If I Could Build My Whole World Around You» της τελευταίας διαφημιστικής καμπάνιας της Cosmote. Άνοιξαν τους Fun Lovin’ Criminals και πέρασαν καλά. Ετοιμάζουν ανανεωμένοι μια μεγάλη συναυλία που στήνουν μαζί με τη δραστήρια ομάδα της νέας μουσικής εταιρείας Restless Wind και καλεσμένο τον Serafim Tsotsonis σε μια σπάνια full band εμφάνιση και τον Μιχάλη Δέλτα σε after DJ set. Λίγες μέρες πριν την πολύωρη συναυλία, οι Expert Medicine μιλούν για τη νέα μουσική κατάσταση των πραγμάτων, τη ζωή χωρίς την Τζένη Καπάδαη, τις ετερόκλητες επιρροές τους, την ετεροχρονισμένη αποδοχή του άλμπουμ τους «Perfect Maniac», την πόλη και τους νεοέλληνες…

Τι σας οδήγησε στην τετράχρονη σιωπή και τι στο νέο ήχο του «Perfect Maniac»;

Μετά την αποχώρηση της τραγουδίστριάς μας Τζένης Καπάδαη το καλοκαίρι του 2007, προέκυψε μια διάθεση έντονου πειραματισμού. Το ηλεκτρονικό στοιχείο ήταν κάτι που υπήρχε στη μουσική μας από τα μέσα του ’90, αλλά τώρα έχει πάρει πιο κεντρική θέση στην ηχητική μας εικόνα. Το «Perfect Maniac» είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης. Πρόκειται για ένα electro dance album με rock αποχρώσεις, οι οποίες γίνονται πιο έντονες στις ζωντανές μας εμφανίσεις.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συναυλιακός χώρος;

Θέλουμε να πηγαίνουμε σε συναυλίες όπου ο ήχος είναι καλός, πράγμα αρκετά σπάνιο στην πόλη μας. Αν εννοείς από αυτούς που έχουμε παίξει, θα λέγαμε το House of Art –που πλέον δεν υπάρχει– και το Floral. Το Gagarin είναι επίσης ένας σοβαρός συναυλιακός χώρος, που ικανοποιεί αρκετές προϋποθέσεις για ένα σωστό live. 

Πώς βλέπετε το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην ελληνική σκηνή με κυκλοφορίες από ανεξάρτητες ετικέτες όπως η Ιnner Ear, η Archangel, η Restless Wind; Ποια ονόματα σας αρέσουν;

Οι ενδείξεις για τη δισκογραφία ήταν εδώ και κάποια χρόνια δυσοίωνες. Οι μεγάλες δισκογραφικές κλείνουν ή αλλάζουν πεδίο δράσης (π.χ. διοργάνωση συναυλιών) αφού, από οικονομικής άποψης, το να κυκλοφορήσεις ένα δίσκο δεν είναι ρίσκο, είναι σίγουρη χασούρα. Αυτοί που θα κρατηθούνε είναι αυτοί που έχουν αγνές προθέσεις, σέβονται το μουσικό και βάζουν το κέρδος σε τρίτη μοίρα. Ειδικά η Restless Wind, με την οποία συνδιοργανώνουμε το event στο Gagarin, έχει δείξει πως βάζει στέρεες βάσεις και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και ειλικρινά ελπίζουμε να της βγει σε καλό.

Μπορεί να ζει κάποιος από τη μουσική σήμερα στην Αθήνα;

Δύο από εμάς (ο Μπάμπης και ο Ανδρέας) διατηρούν μια εταιρεία σύνθεσης και παραγωγής μουσικής για διαφήμιση, κινηματογράφο, internet κ.λπ., αλλά πλέον οι δουλειές έχουν αραιώσει δραματικά. Για να ζήσουμε από τη μουσική που παίζουμε σαν μπάντα στα live, ούτε λόγος.

Τι να περιμένουμε από το live;

4 ώρες άφθονης μουσικής ενέργειας και party ατμόσφαιρας. Όσοι εμπλεκόμαστε έχουμε δουλέψει πολύ για να πραγματοποιηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο σωστά οργανωμένο live. Θέλουμε να είναι για όλους μια αξέχαστη βραδιά, άλλωστε έχουμε μια αρκετά καλή παράδοση στα events που διοργανώνουμε, με αποκορύφωμα το Sierra Studios Session 1 τον περασμένο Δεκέμβρη.

Λίγες λέξεις για τον Serafim Tsotsonis και τον Mιχάλη Δέλτα…

Τι να πει κανείς για τον Μιχάλη Δέλτα; Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και από εδώ για το καταπληκτικό remix που μας χάρισε στο κομμάτι μας «Useless», που μόλις κυκλοφόρησε. Όσο για το φίλο μας τον Σεραφείμ, θεωρούμε ότι έχει βγάλει έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς, το «Beautiful People». Τον ευχαριστούμε και αυτόν θερμά για το επίσης εκπληκτικό remix που έκανε πριν μερικούς μήνες στο κομμάτι μας «I Dare».

Info Gagarin 205, Λ. Λιοσίων 205, Σταθμός Μετρό/ΗΣΑΠ «Αττική». Έναρξη 21.30. Είσοδος € 12. Εισιτήρια από το ταμείο του Gagarin τη βραδιά του event. Στις 16/12.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ