- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αναβιώνει την Οικία Θεοτοκοπούλου
Μετά την ανακαίνισή της, θα λειτουργεί ως Πολυχώρος για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις
Η Οικία Θεοτοκοπούλου είναι μια ιστορική νεοκλασική βίλα - Η Τεχνόπολη έχει αναλάβει τη συνεργασία με φορείς για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αναβιώνει την Οικία Θεοτοκοπούλου, μεταμορφώνοντάς την σε έναν χώρο δημιουργίας, πολιτισμού, κοινοτικών συζητήσεων και κριτικής σκέψης. Από τώρα έως τον Ιούνιο, η εμβληματική βίλα στην περιοχή των Πατησίων θα λειτουργεί ως σημείο συνάντησης και διαλόγου για τις κοινότητες της Αθήνας, προσφέροντας ένα ασφαλές, συμπεριληπτικό και νεανικό περιβάλλον.
Οικία Θεοτοκοπούλου: Οι πρώτες δράσεις που έχει διοργανώση η Τεχνόπολη
Η Οικία Θεοτοκοπούλου, μια επιβλητική διώροφη νεοκλασική βίλα, χτίστηκε το 1914 και υπήρξε σημείο αναφοράς για την περιοχή. Μετά την ανακαίνισή της από τον Δήμο Αθηναίων, η βίλα ανοίγει ξανά ως πολυχώρος για πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η Τεχνόπολη συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς όπως ο οργανισμός We are Community, η Comicdom Press, η κοινωνική επιχείρηση BrainShot και η ΑΜΚΕ TorvasAthens, για να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα με δράσεις που ενδυναμώνουν τις κοινότητες και προάγουν τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την κοινωνική συνοχή μέσω του πολιτισμού. Αυτοί οι φορείς θα είναι οι πρώτοι «ενοικιαστές» της Οικίας Θεοτοκοπούλου και μέσα από μια σειρά ανοιχτών δράσεων, θα ενισχύσουν την αυθεντικότητα και την ελεύθερη έκφραση.
Αναλυτικά ο προγραμματισμός:
Comicdom Junior
Το ComicdomJunior είναι ένα φεστιβάλ comics για νέους δημιουργούς, προσφέροντας σε μαθητές και νέους 5-18 ετών την ευκαιρία να εκθέσουν τις δημιουργίες τους και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και συζητήσεις για τα comics και την εκπαίδευση.
5 & 6 Απριλίου, 11:00 - 19:30, Είσοδος ελεύθερη
Τι ζόρι τορβάς;
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής που εστιάζει στην καλλιτεχνική δημιουργία και την αντίσταση μέσω της έκφρασης της θηλυκότητας. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν αυθεντικά κείμενα και τραγούδια, εξερευνώντας τις δυναμικές της ατομικής έκφρασης και της διεκδίκησης χώρου.
Είσοδος ελεύθερη.
10 Απριλίου
BrainShot x Μοδίστρα: Upcycling for a Better Future
Ένα εργαστήριο μόδας και βιωσιμότητας που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα στην ανακύκλωση υφασμάτων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να μεταμορφώνουν παλιά ρούχα σε νέες δημιουργίες, με ζωντανή μουσική συνοδεία.
6, 13, 20 & 27 Μαΐου, Είσοδος με χαμηλό αντίτιμο
Street Art Project - ATH by BrainShot
Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη σύγχρονη αστική τέχνη, με έκθεση, live δημιουργία έργων, μουσικές παραστάσεις, εργαστήρια και διαδραστικά projects. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης.
10 & 11 Μαΐου, Είσοδος ελεύθερη
Ζωντανή Performance Ζωγραφικής & Μουσικής – «Είναι η τέχνη που μας ενώνει!»
Μια ζωντανή performance όπου η ζωγραφική και η μουσική ενώνονται σε έναν συλλογικό καμβά, με το τελικό έργο να διαδίδει το μήνυμα της ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής συνύπαρξης.
17 Μαΐου, Είσοδος με χαμηλό αντίτιμο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού, η ομάδα νέων του Φεστιβάλ Refugee Week Greece διοργανώνει δράσεις συζητήσεων για τα προβλήματα των νέων προσφύγων και την ενσυναίσθηση στην κοινωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίστηκε και φέτος η συστηματική ανασκαφή που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια
Ο γερμανός φιλόσοφος αναφέρεται εκτενώς και ουσιαστικά στην ελληνική μυθολογία, όχι ως απλό λογοτεχνικό ή ιστορικό υλικό, αλλά ως θεμελιώδες κλειδί κατανόησης της ζωής και του πολιτισμού
Η τύχη δεν καταργεί τη λογική του κόσμου, αλλά λειτουργεί στα κενά της.
Η πόλη μπαίνει στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη
Τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν
Πότε και τι μπορείτε να δείτε
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente επιστρέφουν στο «σπίτι» τους: Πρεμιέρα 24 Ιανουαρίου στο Καφωδείο Ελληνικό!
Η ελληνική μυθολογία και τέχνη ως αισθητηριακή ενσάρκωση του πνεύματος
Ο Χέγκελ εκτιμά ότι η ελληνική μυθολογία θέτει πολιτισμικά πλαίσια για την εμφάνιση της φιλοσοφίας
H φιγούρα του Αγίου Βασιλείου, η βασιλόπιτα και οι ζωντανές παραδόσεις
Ένα μουσείο για την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης
Η Μεταφυσική δεν ρωτά τι είναι κάτι, αλλά τι σημαίνει να είναι
Για 4η συνεχόμενη θητεία
Από τέσσερις εφήβους του 19ου αιώνα στον ιστορικό & αρχαιότερο πολιτιστικό σύλλογο της Αθήνας
Η ελληνική μυθολογία ως σύστημα σκέψης
Το πορτραίτο έφτιαξε ο Φίλιππος Τσιάρας, βασισμένος στο φωτογραφικό έργο του Νικ Ζικ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.