- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Πατάρι του Λουκιανού Κηλαηδόνη ανοίγει ξανά στο κοινό
Η Μαρία Κηλαηδόνη θα είναι η νέα οικοδέσποινα του χώρου
Η Μαρία Κηλαηδόνη ανοίγει και πάλι το «Πατάρι» του θεάτρου Μεταξουργείο
Το θρυλικό «Πατάρι» του Λουκιανού Κηλαηδόνη στο θέατρο «Μεταξουργείο» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για έναν χώρο που έφτιαξε ο ίδιος, όπου και τραγούδησε για 9 ολόκληρες σεζόν. Ένα μέρος γεμάτο μουσικές αναμνήσεις, που έμεινε κλειστό για χρόνια έπειτα από τον θάνατο του δημιουργού του. Πώς μπορεί να ξαναλειτουργήσει ο χώρος αυτός; «Δύσκολα. Με την ίδια δυσκολία που έχουμε αντιμετωπίσει κάθε φορά που έχουμε “αγγίξει” κάτι το oποίο είναι Λουκιανός μετά την απουσία του», ομολογεί η Μαρία Κηλαηδόνη, εκείνη που έλαβε την απόφαση να τον ξανανοίξει. Ωστόσο, επειδή ο Λουκιανός ήταν άνθρωπος που έσφιζε από χαρά και από ζωή και ήθελε ο κόσμος να διασκεδάζει και να περνάει καλά, είναι πλέον καιρός να ξανανοίξει το Πατάρι. Άλλωστε και εκείνος θα συμφωνούσε ότι είναι πολύ κρίμα ένας τέτοιος όμορφος χώρος να παραμένει κλειστός.
Κι όπως θα έλεγε κι ο ίδιος ο Λουκιανός: «Τελειώνετε καταραμένες - έτσι αποκαλούσε όσες και όσους αγαπούσε πολύ - και ανοίξτε το Πατάρι».
Μαρία Κηλαηδόνη: Οι καλεσμένοι της στο «Πατάρι»
Η Μαρία Κηλαηδόνη, η κόρη του Λουκιανού, αναλαμβάνει εφεξής τον ρόλο της οικοδέσποινας στο Πατάρι και θα φιλοξενεί κάθε Σάββατο στην παρέα της μουσικούς, special guests και μουσικές που αγαπά και που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του χώρου! Μόνιμοι στην παρέα τους θα είναι ο Θέμος Apicos Ρίζος από τους κεφάτους Picos Apicos and the Pina Coladas: στο τραγούδι και στην κιθάρα, ο Mάριος Πετρίδης στο μπάσο και ο Ορέστης Γράβαρης στα τύμπανα. Έτσι λοιπόν, από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο το «Πατάρι» θα ξαναλειτουργεί με ωραίες μουσικές, καλά ποτά και νόστιμη φρεσκοψημένη πίτσα.
Πιο αναλυτικά, για τον μήνα Δεκέμβριο και το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου οι καλεσμένοι θα είναι οι εξής:
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: Δώρος Δημοσθένους
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου: Τζώνυ Βαβούρας
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: Picos Apicos and the Pina Coladas
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου: Mεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ!
Σάββατο 4 Ιανουαρίου: Φοίβος Δεληβοριάς
Στην πορεία θα ανακοινωθούν και οι επόμενοι καλεσμένοι
INFO
Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 22:30
«Πατάρι» στο Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, 10436, Κεραμεικός
Κρατήσεις: Τηλεφωνικά στο 6348 053145
Είσοδος: 5 €
Facebook: Το «Πατάρι»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τύχη δεν καταργεί τη λογική του κόσμου, αλλά λειτουργεί στα κενά της.
Η πόλη μπαίνει στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη
Τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν
Πότε και τι μπορείτε να δείτε
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente επιστρέφουν στο «σπίτι» τους: Πρεμιέρα 24 Ιανουαρίου στο Καφωδείο Ελληνικό!
Η ελληνική μυθολογία και τέχνη ως αισθητηριακή ενσάρκωση του πνεύματος
Ο Χέγκελ εκτιμά ότι η ελληνική μυθολογία θέτει πολιτισμικά πλαίσια για την εμφάνιση της φιλοσοφίας
H φιγούρα του Αγίου Βασιλείου, η βασιλόπιτα και οι ζωντανές παραδόσεις
Ένα μουσείο για την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης
Η Μεταφυσική δεν ρωτά τι είναι κάτι, αλλά τι σημαίνει να είναι
Για 4η συνεχόμενη θητεία
Από τέσσερις εφήβους του 19ου αιώνα στον ιστορικό & αρχαιότερο πολιτιστικό σύλλογο της Αθήνας
Η ελληνική μυθολογία ως σύστημα σκέψης
Το πορτραίτο έφτιαξε ο Φίλιππος Τσιάρας, βασισμένος στο φωτογραφικό έργο του Νικ Ζικ
Με ισορροπία ανάμεσα σε συναίσθημα, φως, σύνθεση και περιεχόμενο, μετατρέπει τον μύθο σε στοχαστική εικαστική εμπειρία
Η Βρετανία, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών συζητήσεων για την επιστροφή αρχαιοτήτων που αποκτήθηκαν κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.