- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία θέλει να γίνει το νέο hotspot για τα γυρίσματα ταινιών τώρα που το Χόλιγουντ είναι σε παρακμή
Διπλασιάζει τη χρηματοδότηση της κινηματογραφικής της βιομηχανίας
Η γερμανική κυβέρνηση διπλασιάζει τη χρηματοδότηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στα 250 εκατομμύρια ευρώ
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για να διπλασιαστεί η χρηματοδότηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αγγίζοντας τα 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με το Cineuropa, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ταμείο Κινηματογράφου και το Γερμανικό Ταμείο Κινηματογράφου θα ενισχυθούν επίσης με πρόσθετη χρηματοδότηση από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Κινηματογράφου, πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική χρηματοδότηση θα αυξηθεί σε περίπου 310 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σε μια απόφαση ορόσημο για τη χώρα.
Η νέα χρηματοδότηση, η οποία θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος, θα συνδυαστεί με μία νέα έκπτωση του 30% στο κόστος για τις γερμανικές παραγωγές προκειμένου η χώρα να γίνει μια πιο ελκυστική για τα γυρίσματα μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών.
Με αφορμή την ανακοίνωση, ο Γερμανός Υπουργός Μέσων Ενημέρωσης, Βόλφραμ Βάιμερ, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερες επιτυχημένες ταινίες και σειρές που θα γυριστούν στη Γερμανία. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι το soundtrack για μια νέα αρχή», χαιρετίζοντας την έγκριση της χρηματοδότησης ως «σημαντική εξέλιξη».
Ο Βάιμερ πρόσθεσε: «Η κινηματογραφική βιομηχανία μπορεί πλέον να σχεδιάζει αξιόπιστα και να παράγει περισσότερα εντός της Γερμανίας».
Αυτή η κίνηση από τη Γερμανία έρχεται καθώς πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη γίνονται όλο και πιο πρόθυμες να μετατραπούν σε hotspot για κινηματογραφικές παραγωγές, ειδικά επειδή το Χόλιγουντ φαίνεται να βρίσκεται σε παρακμή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης έχει γίνει ένας ιδιαίτερος προορισμός, με πολλές μεγάλες επιτυχίες να γυρίζονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ταινίας «Jurassic World: Rebirth». Αυτή τη στιγμή ο Τομ Χόλαντ βρίσκεται στους δρόμους της Γλασκώβης ενώ γυρίζει σκηνές για την πολυαναμενόμενη ταινία «Spiderman: Brand New Day», η οποία πρόκειται να βγει στις αίθουσες στις 31 Ιουλίου 2026.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής
Πού βασίζονται τα σχόλια που έγιναν στα social media
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Η συγκλονιστική υπόθεση των βιασμών στο Μαζάν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
Το γλυκόπικρο συνοδευτικό με το οποίο επιλέγει να παρουσιάσει την ιστορία ενός ζευγαριού, είναι ο ορισμός των φιλότιμων προθέσεων αλλά και της ελαφρότητας
Στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετείχε το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για μία ακόμη αψεγάδιαστη παράσταση από τον Τόνι Σερβίλο
Στρωτό σενάριο, αυθεντικοί χαρακτήρες, φυσικότητα και αφήγηση που ρέει χωρίς προβλήματα
Η ισπανική ταινία της χρονιάς, σε σκηνοθεσία της Αλάουδα Ρουίθ ντε Αθούα, συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες Γκόγια
Tι λένε τα σχόλια των fans
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μετά τον Μπραντ Πιτ στην Ύδρα, οι δύο σταρ ξεκινούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κέρκυρα
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας - Πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του κολοσσού του streaming
Kαθώς οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το «Lincoln in the Bardo» επικεντρώνεται στη σχέση του Λίνκολν με τον πρόσφατα αποβιώσαντα γιο του, Γουίλι Λίνκολν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.