Κινηματογραφος

Η Νικόλ Κίντμαν θα τιμηθεί με το βραβείο Women in Motion στο Φεστιβάλ των Καννών

«Σε κάθε ρόλο ενσάρκωσε γυναίκες που απελευθερώνονται από τα δεσμά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νικόλ Κίντμαν
Η Νικόλ Κίντμαν © SARAH YENESEL/ EPA

Η Νικόλ Κίντμαν θα τιμηθεί με το βραβείο Women in Motion στο Φεστιβάλ των Καννών 

Η Νικόλ Κίντμαν θα τιμηθεί με το 10ο βραβείο Women in Motion, που απονέμεται σε προσωπικότητες, οι οποίες «εξελίσσουν τη θέση των γυναικών στον κινηματογράφο και στην κοινωνία», κατά τη διάρκεια του 78ου Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.

«Είναι η πρώτη φορά που η Νικόλ Κίντμαν επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών μετά το επετειακό βραβείο που της είχε απονεμηθεί, κατά τη διάρκεια του 70ου Φεστιβάλ το 2017», υπογραμμίζουν ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το βραβείο και το Φεστιβάλ.

«Ενσάρκωσε γυναίκες που απελευθερώνονται από τα δεσμά»

«Σε κάθε ρόλο, με τις διαφοροποιήσεις, τις δυνάμεις και τα ελαττώματα κάθε χαρακτήρα, (η Κίντμαν) ενσάρκωσε γυναίκες που απελευθερώνονται από τα δεσμά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, σε ένα δελτίο Τύπου.

Οι διοργανωτές επέλεξαν για αυτό το βραβείο ένα από τα διασημότερα πρόσωπα του Χόλιγουντ: η ηθοποιός και παραγωγός, ηλικίας 57 ετών, δεν έχει εγκαταλείψει τη μεγάλη οθόνη από τη δεκαετία του 1990, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες, όπως στα «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» (1999) ή το «Moulin Rouge».

Βραβευθείσα με Όσκαρ ενσαρκώνοντας τη Βιρτζίνια Γουλφ στην ταινία «Οι Ώρες», τιμήθηκε επίσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Μόστρα της Βενετίας, για τον ρόλο της στην ταινία "Babygirl", ένα ερωτικό θρίλερ όπου ανέτρεψε τη λαμπερή εικόνα της.

Η επιστροφή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στις Κάννες, μαζί με άλλους διάσημους πρωταγωνιστές που θα κατακλύσουν το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ το διάστημα μεταξύ 13ης Μαΐου- 24ης Μαΐου. Μεταξύ άλλων, ο Τομ Κρουζ για να παρουσιάσει την τελευταία του ταινία "Mission: Impossible", ο Ρόμπερτ ντε Νίρο για έναν τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, οι ηθοποιοί Ντένζελ Ουάσιγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και επίσης οι πρωταγωνίστριες ΄Εμα Στόουν, Σκάρλετ Γιόχανσον ή και Τζένιφερ Λόρενς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY