- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Λάνθιμος: Το ΚΑΣ δεν έδωσε το πράσινο φως για γυρίσματα στην Ακρόπολη
Τι προβλημάτισε τα μέλη του Συμβουλίου
Γιώργος Λάνθιμος: Το ΚΑΣ δεν έδωσε το πράσινο φως για γυρίσματα στην Ακρόπολη - Τι προβλημάτισε τα μέλη του Συμβουλίου
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή γυρισμάτων στην Ακρόπολη, για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.
Το αίτημα για τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην Ακρόπολη κατατέθηκε από την εταιρεία παραγωγής «Either Or Productions» και συζητήθηκε την Τρίτη (1.4) για δεύτερη φορά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα μέλη του συμβουλίου φέρεται να προβληματίστηκαν τόσο για το περιεχόμενο της σκηνής, που η παραγωγή προς το παρόν δεν θέλει να δημοσιοποιήσει, όσο και για τις παράπλευρες συνέπειες των γυρισμάτων και συγκεκριμένα τον προσωρινό αποκλεισμό των επισκεπτών από το μνημείο.
Ποια είναι η νέα ταινία που ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος
Σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως έχει γίνει γνωστό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα remake της κορεατικής κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας «Save the green planet» του 2003. Η εκδοχή του Γιώργου Λάνθιμου θα έχει τον τίτλο «Bugonia» και πρωταγωνιστές τους Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς και Αλίσια Σίλβερστοουν. Το στόρι έχει περίπου ως εξής: ένας μελισσοκόμος με συνωμοσιολογικές τάσεις, που φοβάται ότι στη Γη θα επιτεθούν εξωγήινοι από την Ανδρομέδα, απαγάγει, με τη βοήθεια του πιστού ξαδέρφου του, ένα στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, που υποτίθεται ότι έχει εξωγήινη προέλευση.
Τα μέλη του ΚΑΣ θεώρησαν ότι η σκηνή που προγραμματιζόταν να γυριστεί στην Ακρόπολη δεν θα ταίριαζε με τον χαρακτήρα του μνημείου, το οποίο συμβολίζει μεταξύ άλλων την επίρρωση της δημιουργίας και της ζωής. Και ενώ εξέφρασαν θαυμασμό για τον Γιώργο Λάνθιμο, έκριναν ότι η Ακρόπολη δεν θα έπρεπε να μείνει κλειστή για το κοινό, καθώς το κινηματογραφικό συνεργείο θα χρειαζόταν ένα σημαντικό κομμάτι του χώρου κατ' αποκλειστικότητα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και Καθημερινή
Διαβάστε επίσης → Γιώργος Λάνθιμος: Το φωτογραφικό σύμπαν του διεθνούς Έλληνα σκηνοθέτη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ταινία θα επικεντρώνεται στο «Breakfast at Tiffany’s»
Από το 1960 ως σήμερα έχουμε μια πληθώρα από ταινίες βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα
H τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 2014 στην ταινία «Silver Skies»
Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της πλοκής και οι νέες προσθήκες στο καστ
Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας - «Ύμνοι» από την επιτροπή για την ερμηνεία του Βασίλη Μπισμπίκη
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ζωή, η καριέρα και η κληρονομιά του στην ποπ κουλτούρα.
Η εμβληματική μονομαχία στο Κολοσσαίο και η σχέση τους πίσω από τις κάμερες
Πέθανε στα 86 του ο θρύλος των πολεμικών τεχνών - Το αγαπημένο του «fact»
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου
Μέρος των γυρισμάτων της πολυσυζητημένης παραγωγής έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Ύδρα και Χαλκίδα
Η Apple αποκάλυψε το πρώτο στιγμιότυπο από το ατμοσφαιρικό θρίλερ που γυρίζεται στην Πράγα
Έφτασε τις 718,6 εκατ. προβολές
Η Pop Mart και η Sony Pictures ανακοίνωσαν τη μεταφορά των δημοφιλών λούτρινων στο σινεμά
H αντισυμβατική βιογραφία της πιο αινιγματικής λογοτεχνικής μορφής
Ο θρύλος της υποκριτικής θα «πρωταγωνιστήσει» στο δράμα «As Deep As the Grave»
Οι πρώτες σκηνές από το φινάλε της επικής τριλογίας του Ντενί Βιλνέβ ενθουσιάζουν τους fans
Μια διαφορετική και αρκετά έξυπνη sci-fi περιπέτεια
Δράμα με φόντο τον γεμάτο λάμψη κόσμο της υψηλής ραπτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.