- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιώργος Λάνθιμος: Το ΚΑΣ δεν έδωσε το πράσινο φως για γυρίσματα στην Ακρόπολη
Τι προβλημάτισε τα μέλη του Συμβουλίου
Γιώργος Λάνθιμος: Το ΚΑΣ δεν έδωσε το πράσινο φως για γυρίσματα στην Ακρόπολη - Τι προβλημάτισε τα μέλη του Συμβουλίου
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή γυρισμάτων στην Ακρόπολη, για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.
Το αίτημα για τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην Ακρόπολη κατατέθηκε από την εταιρεία παραγωγής «Either Or Productions» και συζητήθηκε την Τρίτη (1.4) για δεύτερη φορά στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα μέλη του συμβουλίου φέρεται να προβληματίστηκαν τόσο για το περιεχόμενο της σκηνής, που η παραγωγή προς το παρόν δεν θέλει να δημοσιοποιήσει, όσο και για τις παράπλευρες συνέπειες των γυρισμάτων και συγκεκριμένα τον προσωρινό αποκλεισμό των επισκεπτών από το μνημείο.
Ποια είναι η νέα ταινία που ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος
Σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως έχει γίνει γνωστό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα remake της κορεατικής κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας «Save the green planet» του 2003. Η εκδοχή του Γιώργου Λάνθιμου θα έχει τον τίτλο «Bugonia» και πρωταγωνιστές τους Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς και Αλίσια Σίλβερστοουν. Το στόρι έχει περίπου ως εξής: ένας μελισσοκόμος με συνωμοσιολογικές τάσεις, που φοβάται ότι στη Γη θα επιτεθούν εξωγήινοι από την Ανδρομέδα, απαγάγει, με τη βοήθεια του πιστού ξαδέρφου του, ένα στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, που υποτίθεται ότι έχει εξωγήινη προέλευση.
Τα μέλη του ΚΑΣ θεώρησαν ότι η σκηνή που προγραμματιζόταν να γυριστεί στην Ακρόπολη δεν θα ταίριαζε με τον χαρακτήρα του μνημείου, το οποίο συμβολίζει μεταξύ άλλων την επίρρωση της δημιουργίας και της ζωής. Και ενώ εξέφρασαν θαυμασμό για τον Γιώργο Λάνθιμο, έκριναν ότι η Ακρόπολη δεν θα έπρεπε να μείνει κλειστή για το κοινό, καθώς το κινηματογραφικό συνεργείο θα χρειαζόταν ένα σημαντικό κομμάτι του χώρου κατ' αποκλειστικότητα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και Καθημερινή
Διαβάστε επίσης → Γιώργος Λάνθιμος: Το φωτογραφικό σύμπαν του διεθνούς Έλληνα σκηνοθέτη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Χοτλ γεννήθηκε σε οικογένεια κωφών και χρησιμοποίησε άπταιστα τη νοηματική γλώσσα
Το καστ αστέρων αποκαλύπτεται στο νέο υπερθέαμα της Marvel που κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο
Η αναφορά που έκανε στο ντοκιμαντέρ για τη Μελάνια Τραμπ
Tην αποκάλυψε έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας
«Πρέπει να έχεις μια καταπληκτική ιδέα, για να κάνεις κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 55χρονος σκηνοθέτης
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα στις αίθουσες
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα πρωτότυπο μοντέλο 20 ιντσών ενός starfighter X-wing
Ο συγγραφέας που έτρωγε σκυλοτροφές, μιλούσε με τον Θεό, και πέθανε λίγο πριν γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο
Tόνισε πως το μοτίβο από το 2014 της μιας ταινίας ανά τρία χρόνια (Interstellar, Dunkirk, Tenet, Oppenheimer) θα συνεχιστεί
Απαγορευμένα κινητά και θόρυβοι στα γυρίσματα
Κατά τα γυρίσματα τηςταινίας «The Invite»
Ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε τις επιπτώσεις στη σύζυγο και τις τέσσερις κόρες του
Μέσα από προσωπικές μου αναμνήσεις, δύο συνεντεύξεις μου με τη Μάρω Κοντού και μαρτυρίες αγαπημένων ηθοποιών που τη γνώριζαν
Ήδη το αμερικανικό σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις
Νέα περιπέτεια του διάσημου ήρωα κόμικς 15 χρόνια μετά την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Έγινε επίσης γνωστή ως η «γυναίκα με τα περιστέρια» από το «Home Alone 2»
Ο Γκέοργκι Ουνκόφσκι σκηνοθετεί ένα φιλμ ζόρικης ενηλικίωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.