Κινηματογραφος

Όλα θα πάνε καλά: Η ζεστασιά των αληθινών συναισθημάτων

Μια καλά σχεδιασμένη ερωτική ιστορία με πολιτικές αναφορές ταξικού χαρακτήρα, που αναδεικνύει τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά του Χονγκ Κονγκ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 945
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλα θα πάνε καλά
© Angie Porch

Kριτική για το Όλα θα πάνε καλά. Σκηνοθεσία: Ρέι Γιενγκ. Πρωταγωνιστούν: Πάτρα Άου, Λιν Λιν Λι, Σίου Γινγκ Χούι

Όταν η σύντροφός της, Πατ, με την οποία ζούσαν μαζί για περισσότερα από 30 χρόνια, πεθαίνει ξαφνικά, η Άντζι ανακαλύπτει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα στο διαμέρισμα που μοιράζονταν. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για την απαρηγόρητη γυναίκα όταν διαπιστώνει ότι οι συγγενείς της θανούσας –με τους οποίους είχε άριστες σχέσεις– αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το πανάκριβο σπίτι όπου ζει.

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ (ALL SHALL BE WELL) Trailer Ελληνικοί Υπότιτλοι

«Ακόμη και μητέρες με τους γιους τους μπορεί να τσακωθούν για μια κληρονομιά». Μια κοινή αλήθεια που ακούγεται σε κάποια σκηνή, η οποία αποδίδει με ακρίβεια και σκληρό ρεαλισμό τις διφορούμενες κοινωνικές ζυμώσεις που διαμορφώνονται στο φιλμ μετά τον ξαφνικό θάνατο της Πατ. Η αλήθεια είναι πως η δομή του δράματος, παρότι δεν αφήνει χώρο για πολλές εκπλήξεις ή ανατροπές, καταφέρνει να κλέψει την καρδιά του θεατή. Χάρη στη συγκινητική διάσταση μιας ιστορίας που υποστηρίζεται από ρεαλιστικούς χαρακτήρες, το «Όλα θα πάνε καλά» διαθέτει τη συναισθηματική ωριμότητα μια ήπιας αλλά και καλά σχεδιασμένης ερωτικής ιστορίας. Μιας ιστορίας που όμως αποκτά και πολιτικές αναφορές με ταξικό χαρακτήρα (η απληστία στο επίκεντρο), αναδεικνύοντας τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά μιας φαινομενικά μόνο προοδευτικής κοινωνίας όπως αυτή του Χονγκ Κονγκ.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY