Το αυθεντικό «Godzilla» του 1954 επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για μία μόνο προβολή
Στις 16 Δεκεμβρίου στο Studio New Star Art Cinema
Η αυθεντική ταινία «Godzilla» του 1954 καθιέρωσε το είδος του Kaiju και ξεκίνησε το μακροβιότερο κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών
Μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες καταστροφής όλων των εποχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Αθηναίοι σινεφίλ, με το αυθεντικό «Godzilla» του Ishiro Honda να προβάλλεται στις 16 Δεκεμβρίου στην οθόνη του Studio New Star Art Cinema.
Η αυθεντική ταινία «Godzilla» του 1954 που καθιέρωσε το είδος του Kaiju και ξεκίνησε το μακροβιότερο κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών θα προβληθεί μόνο για μία νύχτα, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη εμφάνιση του θρυλικού κινηματογραφικού τέρατος.
Αποτελώντας παραβολή για τις πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό Ωκεανό, που τόσο προβλημάτιζαν τους κατοίκους της μεταπολεμικής Ιαπωνίας, ο Godzilla γεννήθηκε στη φαντασία του αξεπέραστου Ishiro Honda και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της ποπ κουλτούρας. Αν και έχει εμφανιστεί πάνω από 50 φορές στη μεγάλη οθόνη και έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ένα σωρό πολύχρωμους εχθρούς, η ζοφερή και ατμοσφαιρική, ασπρόμαυρη πρώτη του εμφάνιση παραμένει μέχρι και σήμερα το ζενίθ της φιλμογραφίας του.
Το θρυλικό τέρας βρίσκεται σε μία περίοδο «αναγέννησης» εν έτει 2024, με την ιαπωνική εκδοχή του χαρακτήρα να αποσπά το πρώτο βραβείο Όσκαρ στην ιστορία του (Godzilla Minus One) και την αμερικάνικη εκδοχή (Godzilla x Kong) να αποτελεί μία από τις πιο επικερδείς κυκλοφορίες της χρονιάς. Τα επόμενα χρόνια αναμένονται επίσης πολυάριθμες ακόμη ταινίες και σειρές με τον Godzilla, με την δημοφιλία των κινηματογραφικών τεράτων τύπου «Kaiju» να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα.
Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Godzilla Minus One» ανακοίνωσε πρόσφατα πως έχει ήδη στα σκαριά τη συνέχεια του φιλμ.
Το Studio New Star Art Cinema βρίσκεται στην Πλατεία Αμερικής, στη διεύθυνση Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.