Tόνι Τοντ: Πέθανε στα 69 του ο ηθοποιός γνωστός από τις ταινίες «Candyman»
Αφήνει πίσω του πάνω από 200 credits
Tόνι Τοντ: Πέθανε στα 69 του ο ηθοποιός γνωστός από τις ταινίες «Candyman»
Ο Τόνι Τοντ γνωστός από τις ταινίες τρόμου Candyman, πέθανε σε ηλικία 69 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο Τόνι Τοντ απεικόνιζε χαρακτήρα Candyman με ένα γάντζο για χέρι, τον οποίο καλούσε λέγοντας πέντε φορές το όνομά του μπροστά σε έναν καθρέφτη. Ο Τοντ συνέχισε ως Candyman από την πρώτη ταινία το 1992 μέχρι τις συνέχειες το 1995 και το 1999 και επανέλαβε το ρόλο το 2021 για μια τέταρτη ταινία που λειτουργούσε ως άμεση συνέχεια της αρχικής.
Κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του, ο Τοντ εμφανίστηκε επίσης σε εκατοντάδες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά δράματα, συμπεριλαμβανομένων ρόλων στις ταινίες «Transformers» και «Final Destination».
Μιλώντας στον Guardian το 2019, ο Todd θυμήθηκε τη διάσημη σκηνή της ταινίας που βλέπει τον Candyman να πέφτει σε κοπάδι από μέλισσες, κατά τη διάρκεια της οποίας τον τσίμπησαν 23 φορές. «Οτιδήποτε αξίζει να γυριστεί πρέπει να περιλαμβάνει κάποιου είδους πόνο», σημείωσε.
Αποτίοντας φόρο τιμής, η ηθοποιός Βιρτζίνια Μάντσεν, η οποία πρωταγωνίστησε ως φοιτήτρια Έλεν Λάιλ στο Candyman, δήλωσε ότι ο Τοντ «τώρα είναι ένας άγγελος. Όπως ήταν και στη ζωή του». Τον αποκάλεσε «πραγματικά ποιητικό άνθρωπο» με «βαθιά γνώση των τεχνών».
Μεταξύ των credits του που συνολικά ξεπερνούν κατά πολύ τα 200, ο ηθοποιός είχε επαναλαμβανόμενο ρόλο στο «Boston Public» και έκανε guest εμφανίσεις στα «Law & Order», «Homicide: Life on the Street», “The X-Files”, “Smallville”, “Psych” και “24”. Συχνά έκανε και φωνητική υποκριτική, υποδυόμενος τον Fallen στο «Transformers: Revenge of the Fallen», τον Zoom στο “The Flash” του CW και, πιο πρόσφατα, τον Venom στην επιτυχία της Insomniac για το PlayStation “Spider-Man 2”.
Πηγή: BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tότε βραβεύτηκαν μόνο εκπομπές οι οποίες παράγονταν και προβάλλονταν τοπικά στην περιοχή του Λος Άντζελες
Το σινεμά, ο Καποδίστριας και ο μύθος της ιστορικής αλήθειας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.