Κινηματογραφος

Αγώνας για τη δόξα: Ντέρμπι Ιταλίας - Γερμανίας

Lancia vs. Audi: Πώς μπορεί κάποιος να ρισκάρει τη ζωή του για χάρη ενός αγώνα ταχύτητας;

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 910
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγώνας για τη δόξα
Αγώνας για τη δόξα

Αγώνας για τη δόξα: Κριτική για την ταινία του Στέφανο Μορντίνι, με πρωταγωνιστές τους  Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Φόλκερ Μπρουχ, Ντάνιελ Μπρουλ

Το 1983 η ιταλική Lancia και η γερμανική Audi παλεύουν για τον τίτλο στην κούρσα των «Χιλίων λιμνών» του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλλι.

Μέσω της αντιπαράθεσης διλημμάτων που αναδεικνύονται από κλισέ (η ιταλική φινέτσα κόντρα στη γερμανική μεθοδικότητα) αλλά και ενδιαφέρουσες ψυχολογικές δοκιμασίες, το φιλμ περιγράφει μια ιστορική μηχανοκίνητη κούρσα με την δέουσα κινηματογραφική επάρκεια. Ακόμη κι αν δεν είστε φαν του αθλήματος, θα βρείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που δίνουν τις κατάλληλες απαντήσεις στο ερώτημα «πώς μπορεί κάποιος να ρισκάρει τη ζωή του για χάρη ενός αγώνα ταχύτητας» και προσφέρουν την ευκαιρία στον σκηνοθέτη Στέφανο Μορντίνι να υπογράψει ένα δυναμικό φιλμ. Εκτός των καλοφτιαγμένων σκηνών από τις θεαματικές κούρσες (απόλαυση το γυρισμένο στην Ελλάδα κομμάτι με τους μελισσοκόμους και τους βοσκούς), η ταινία έχει και μια πιασάρικη αντίληψη γύρω από την ταυτότητα του νικητή, με τον Ιταλό Ρικάρντο Σκαμάρτσιο να υποδύεται άψογα τον Τσέζαρε Φιόριο, τον χαρισματικό αγωνιστικό διευθυντή της Lancia στις δεκαετίες του 1970 και του ’80.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ: AUDI vs. LANCIA (Race for Glory: Audi vs. Lancia) - trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ