- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σαρλίζ Θερόν μίλησε για το AIDS, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες στη Νότια Αφρική
Οι αποκαλύψεις της γνωστής ηθοποιού
Σαρλίζ Θερόν: Το AIDS, οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες στη Νότια Αφρική - Οι αποκαλύψεις της γνωστής ηθοποιού
Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς και παραγωγούς του Χόλιγουντ. Η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν αν και ζει μακριά από τη χώρα της για περισσότερο από δύο δεκαετίες η καρδιά της παραμένει εκεί.
«Δεν είναι ότι είμαι προκατειλημμένη επειδή κατάγομαι από τη Νότια Αφρική», λέει χαρακτηριστικά η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Town & Country. «Είναι ένα από εκείνα τα μέρη που είναι πραγματικά ξεχωριστά. Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε έχει πάει», εξηγεί.
Η εξάπλωση του AIDS και οι βιασμοί
Ωστόσο το να μεγαλώνει εκεί τη δεκαετία του 1980, εν μέσω της εμφάνισης του AIDS -η νόσος που εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα- ήταν τραυματικό για εκείνη. «Ήμουν περίπου 10 ετών και οι άνθρωποι γύρω μου πέθαιναν και φοβόντουσαν. Τώρα γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για τον ιό HIV και το AIDS, αλλά τότε δεν είχαν πολλοί άνθρωποι αυτή την πληροφορία. Μου άφησε μια εντύπωση από νεαρή ηλικία που ήταν πάντα δύσκολο να αποτινάξω».
Το 2007 ίδρυσε το «Charlize Theron Africa Outreach Project» και μαζί με τους συνεργάτες της παλεύουν μπροστά σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα ζουν με τον ιό HIV, ενώ η βία στη χώρα παραμένει ανεξέλεγκτη. Κάθε μέρα καταγγέλλονται περισσότεροι από 100 βιασμοί, αλλά μόνο ένα στα εννέα θύματα το καταγγέλλει και μόνο το 2% των καταδικάζεται. Κατά τη διάρκεια την πανδημίας η έμφυλη βία κλιμακώθηκε δραστικά.
«Οι άνθρωποι έπρεπε να μείνουν στο σπίτι με τους θύτες τους. Υπήρχε μια γυναικοκτονία στη Νότια Αφρική και κανείς δεν μιλούσε πραγματικά γι' αυτήν», ανέφερε η σταρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
«Ζητώ συγγνώμη αν αυτό αποτελεί σοκ, ήταν και για μένα» έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του
Οι διαχρονικές παρεξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που, τελικά, δεν ήταν τέτοια
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.