Κινηματογραφος

Short Fuse: Η πρώτη ελληνική ταινία του Netflix, διαθέσιμη σε Apple TV και Amazon Prime Video

Το φιλμ των Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα που έγινε επιτυχημένο παράδειγμα εξαγωγής περιεχομένου στη διεθνή αγορά

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Short Fuse: Η πρώτη ελληνική ταινία του Netflix, διαθέσιμη σε Apple TV και Amazon Prime Video

Short Fuse: Η πρώτη ελληνική ταινία που πωλήθηκε στο Netflix, τώρα διαθέσιμη και στις πλατφόρμες Apple TV και Amazon Prime Video

Μετά την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016 από τη Village Films, το Short Fuse - των Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα - ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που πουλήθηκε στο Netflix για τη χρονική περίοδο από το 2016 έως το 2019.

Από τις 14 Φεβρουαρίου του 2023 τo Short Fuse, ένα από τα πρώτα ελληνικά φιλμ δράσης, είναι διαθέσιμο στις μεγαλύτερες streaming πλατφόρμες του κόσμου, όπως το Apple TV και το Prime Video της Amazon, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια του ελληνικού κινηματογράφου. 

Τη διανομή στην αμερικάνικη αγορά έχει αναλάβει η διεθνούς εταιρείας διανομής Well Go Entertainment με βάση το Ντάλας των ΗΠΑ. Η Well Go έχει διανείμει μερικές από τις διασημότερες Ασιατικές ταινίες σε όλο τον κόσμο, ενώ παραγωγές της έχουν φτάσει μέχρι και τα βραβεία Oscar.

Short Fuse: Η πρώτη ελληνική ταινία του Netflix, διαθέσιμη σε Apple TV και Amazon Prime Video

Το Short Fuse αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα εξαγωγής περιεχομένου προς τη διεθνή αγορά και επιβεβαιώνει πως Έλληνες νέοι δημιουργοί μπορούν να πραγματοποιήσουν πρωτοποριακά εγχειρήματα για τα εγχώρια δεδομένα. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Argo Film Festival στον Βόλο που ανέδειξε τη φρέσκια ματιά των δυο νεαρών σκηνοθετών.

Την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μουτσινάς με executive producers τους Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρι Ντούγκα.

Το cast πλαισιώνουν πλήθος καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών όπως οι Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητρόπουλου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θοδωρής Αθερίδης, Νίκος Ορφανός, Νίκος Κουρής, Μάνος Γαβράς, Γιώργος Καραμίχος, Ειρήνη Μπαλτά, Νίκος Ψαρράς, Κύριλλος Χιοκτουρίδης και Ντορέττα Παπαδημητρίου.

SHORT FUSE - FINAL TRAILER

Short Fuse: Το στόρι της πρώτης ελληνικής ταινίας που πουλήθηκε στο Netflix

Ο Άρης ξυπνά ζωσμένος με εκρηκτικά και ένα ακουστικό. Οι δοκιμασίες που του αναθέτει μια άγνωστη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής τον ωθούν σε ένα ασταμάτητο αγώνα επιβίωσης κόντρα στο χρόνο. Οι Αποστόλης Τότσικας, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θοδωρής Αθερίδης, Νίκος Ορφανός και Γιώργος Καραμίχος αναμετρούνται σε ένα καταιγιστικής δράσης κινηματογραφικό παζλ.

Ο Άρης, 30άρης πρώην ασκούμενος δικηγόρος που πάντα βρισκόταν στην σκιά του μεγαλοδικηγόρου πατέρα του, προσπαθεί να επανέλθει στο χώρο της νομικής. Αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για τα προς το ζην και μια μέρα, κατά τη μεταφορά ενός δέματος σε ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο και αναισθητοποιείται. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται ζωσμένος με έναν εκρηκτικό μηχανισμό που μετράει αντίστροφα, ενώ η φωνή ενός άγνωστου ηχεί από ένα ακουστικό. Αναγκασμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες του, πρέπει να πετύχει στις δοκιμασίες που του αναθέτει, οι οποίες όμως θα τον ωθήσουν στην αναθεώρηση των επιλογών του και όλων όσα γνωρίζει για το παρελθόν του.

Μέσα σε λίγες ώρες, ο ήρωας θα βρεθεί σε μια αιματηρή μάχη για επιβίωση, έχοντας να αντιμετωπίσει αστυνόμους, εγκληματίες και τον ίδιο το χρόνο, του οποίου η αντίστροφη μέτρηση χρησιμεύει στο δίδυμο των πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών ως κύριο δραματουργικό εργαλείο για τη δόμηση ενός ατσαλένιου θρίλερ δράσης και απροόπτων.

walltv.gr | TO SHORT FUSE ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ