Κινηματογραφος

Η ζωή του Τζον Γουίλιαμς μέσα από την κάμερα του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του συνθέτη που έγραψε τη μουσική των Star Wars, Σαγόνια του Καρχαρία και Λίστα του Σίντλερ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Οσκαρικός συνθέτης μουσικής John Williams διευθύνει ορχήστρα στις ΗΠΑ
Ο Οσκαρικός συνθέτης μουσικής John Williams διευθύνει ορχήστρα στις ΗΠΑ © EPA/JASON SZENES

Τζον Γουίλιαμς - Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Οσκαρικό συνθέτη μουσικής - Τα soundtrack για διάσημες ταινίες που έγραψε

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του φίλου και συνεργάτη του σε πολλές από τις κινηματογραφικές ταινίες του, τον διάσημο συνθέτη Τζον Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με το Deadline, η Amblin Television του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι συμπαραγωγός ταινίας μεγάλου μήκους για τον θρυλικό 91χρονο συνθέτη μαζί με την Imagine Documentaries και τη Nedland Media.

Ο 76χρονος Σπίλμπεργκ ανέθεσε στον Τζον Γουίλιαμς να επενδύσει με τη μουσική του 27 από τις ταινίες του, με πιο πρόσφατη την ημιαυτοβιογραφική «The Fabelmans», η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Τζον Γουίλιαμς, ο συνθέτης οσκαρικών μουσικών - Από τα Σαγόνια του Καρχαρία στη Λίστα του Σίντλερ

Συνολικά ο Τζον Γουίλιαμς έχει προταθεί για 52 βραβεία Όσκαρ και έχει αποσπάσει πέντε για τις ταινίες: For Fiddler on the Roof, Jaws (σ.σ. «Τα Σαγόνια του Καρχαρία»), Star Wars, E.T. the Extraterrestrial και Schindler's List (σ.σ. «Η Λίστα του Σίντλερ»).

Έχει επίσης κερδίσει 25 Grammy, έξι Emmy και αμέτρητα άλλα βραβεία.

Οι Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ, Ντάριλ Φρανκ θα είναι μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας για τον συνθέτη που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 από τηλεοπτικές σειρές.

Schindler's list - John Williams - NL orchestra
John Williams Greatest Hits Full Album 2021 - The Best Of John Williams Playlist Collection 2021

Τον Ιούνιο 2022 ο John Williams είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη δημιουργία soundtrack για ταινίες μετά το «Indiana Jones 5».

«Θα ήθελα πολύ να είμαι εδώ σε 100 χρόνια για να δω τι κάνουν οι άνθρωποι με την ταινία και τον ήχο, τα ακουστικά και οπτικά εφέ» είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στο Associated Press, επισημαίνοντας: «Η μουσική μού έδωσε την ικανότητα να αναπνέω, την ικανότητα να ζω και να καταλαβαίνω ότι υπάρχουν περισσότερα στη φθαρτή ζωή. Χωρίς να είμαι θρησκευόμενος, κάτι που δεν είμαι ιδιαίτερα, υπάρχει μια πνευματική ζωή, μια καλλιτεχνική ζωή, ένα βασίλειο που είναι πάνω από τις καθημερινές πραγματικότητες. Η μουσική μπορεί να ανεβάσει τη σκέψη κάποιου στο επίπεδο της ποίησης

»Μπορούμε να αναλογιστούμε πόσο απαραίτητη ήταν η μουσική για την ανθρωπότητα. Πάντα μου αρέσει να υποθέτω ότι η μουσική είναι πιο παλιά από τη γλώσσα, ότι μάλλον χτυπούσαμε ντραμς και φυσούσαμε καλάμια πριν προλάβουμε να μιλήσουμε. Είναι λοιπόν ένα ουσιαστικό μέρος της ανθρωπιάς μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ