Κινηματογραφος

«Avatar: The Way of Water»: Το σίκουελ διxάζει τους κριτικούς

Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον αξίζει ένα ή πέντε αστέρια;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν πείθει τους κριτικούς το «Avatar: The Way of Water»
Δεν πείθει τους κριτικούς το «Avatar: The Way of Water» © Lightstorm Entertainment

Avatar: The Way of Water - Η νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον προβληματίζει - Δεν ενθουσιάζονται οι κριτικοί από την επιστροφή στην Πανδώρα

Δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους κριτικούς η ταινία «Avatar: The Way of Water». Τα οπτικά εφέ είναι εντυπωσιακά, οι λήψεις μέσα στο νερό καταπληκτικές, ωστόσο έχει περάσει πλέον αρκετός καιρός από την πρώτη ταινία 3D που είχε αφήσει τους θεατές στους κινηματογράφους με το στόμα ανοικτό το 2009.

Όπως μετέδωσε το BBC, οι βαθμολογίες των κριτικών κυμαίνονται από 1 αστέρι μέχρι 5 αστέρια, επιβεβαιώνοντας όσους κρατούσαν «μικρό καλάθι» για το Avatar 2 του Τζέιμς Κάμερον.

Διίστανται οι απόψεις των κριτικών για το «Avatar: The Way of Water»

«Εκθαμβωτικό» αναφέρει η μία κριτική, «μέτριο» αναφέρει μία άλλη. Όπως και στην πρώτη ταινία, στο «Avatar: The Way of Water» η δράση εκτυλίσσεται στην Πανδώρα, τον φανταστικό πλανήτη των Na’vi, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με θανάσιμη απειλή.

Στην κριτική του ο Robbie Collin «έθαψε» τη νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον. «Κλασική περίπτωση επιμήκυνσης franchise όπου τίποτα ουσιαστικό δεν συμβαίνει» αναφέρει στο φαρμακερό του σχόλιο. Αντίθετη γνώμη εκφράζει ο Nick De Semlyen της «Empire», κάνοντας λόγο για «απίστευτα διασκεδαστική ταινία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή». Ο κριτικός κινηματογράφου βάζει 5 αστέρια στο «Avatar: The Way of Water».

Αιχμηρά σχόλια των κριτικών για τη διάρκεια του «Avatar: The Way of Water»

Αιχμηρός ο Danny Leigh των «Financial Times» αναφέρει δεικτικά, σχολιάζοντας τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας: «Σε περισσότερες από τρεις ώρες θα έχετε τον χρόνο να σκεφτείτε με ηρεμία τη γεωπολιτική κατάσταση στον πλανήτη Γη, καθώς και τα σχέδια διακοπών σας, το πρόγραμμα συναντήσεων και πιθανές συνταγές μαγειρικής».

O Peter Bradshaw του «Guardian» βάζει δύο αστέρια. Όπως ξεκαθαρίζει, ολόκληρη η αφήγηση στο «Avatar: The Way of Water» μπορεί να «χωρέσει σε ένα καρτούν διάρκειας 30 λεπτών», αλλά «επεκτείνεται σε μια ταινία επικών διαστάσεων διάρκειας 3 ωρών» χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

«Οπτικά θεαματικό αλλά περιττό sequel» σχολιάζει ο Kevin Maher των Times και «καρφώνει» τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Τα πάντα εδώ επαναδιατυπώνονται και επαναλαμβάνονται». 

Avatar: The Way of Water | Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ