- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα «Μαγνητικά Πεδία» σε Ευρώπη και Κίνα - Ταξιδεύει στον κόσμο η ταινία του Γιώργου Γούση
Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα διανομής του φιλμ που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ
«Μαγνητικά Πεδία»: Η ταινία του Γιώργου Γούση που αποτελεί την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα φετινά Όσκαρ έκλεισε σειρά συμφωνιών για προβολή στο εξωτερικό.
Νέα σπουδαία διάκριση για την ταινία «Μαγνητικά Πεδία». Το τρυφερό και απρόβλεπτο road movie σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ, έκλεισε μια σειρά από συμφωνίες για προβολή στο εξωτερικό.
Το HBO Max αποκτά τα δικαιώματα διανομής του «Μαγνητικά Πεδία» στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία διανομής ανεξάρτητων ταινιών Hugoeast, εξασφάλισε την προβολή του φιλμ στην Κίνα.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, η συμφωνία του HBO Max περιλαμβάνει χώρες όπως οι: Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Μολδαβία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Στο μεταξύ, η ισπανική πλατφόρμα streaming Filmin έχει αποκτήσει όλα τα δικαιώματα για την Ισπανία και Πορτογαλία.
Όπως αναφέρει το Variety, «το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του γραφίστα που έγινε σκηνοθέτης, Γιώργου Γούση, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την Ελλάδα.
»Μετά την πρεμιέρα της πέρυσι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε έξι βραβεία, η χαμηλού προϋπολογισμού ταινία δρόμου για έναν άντρα και μια γυναίκα που σφυρηλατούν έναν απίθανο δεσμό μετά τη συνάντησή τους σε ένα πορθμείο - συνέχισε να σαρώνει τα βραβεία της χώρας και νίκησε διεκδικητές υψηλού προφίλ ώστε να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα για τα Όσκαρ».
Επόμενο τατουάζ, στο χέρι μου, «Μαγνητικά Πεδία» γραμμένο στα Κινέζικα. ❤️ Αφήστε comment για πρόβλεψη, τι πραγματικά θα γράφει στο χέρι μου όταν το διαβάσει ένας Κινέζος;
Posted by Giorgos Gousis on Friday, November 11, 2022
Μιλώντας στο Variety στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Γούσης χαρακτήρισε την απρόσμενη επιτυχία των «Μαγνητικών Πεδίων» ως «θαύμα», το οποίο επιτεύχθηκε από «μια ταινία που κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε πριν από ένα χρόνο».
Περιέγραψε δε τις επιδόσεις της στα βραβεία ως μια ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ.
Σε σινεκριτική του για τα «Μαγνητικά Πεδία» στην ATHENS VOICE, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης έγραψε για την ταινία:
«Ένα σοφό, ντελικάτο και ευαίσθητο κινηματογραφικό τραγούδι είναι τα «Μαγνητικά πεδία», που αποκαλύπτει με τον πιο ειλικρινή –και για αυτό απέραντα επώδυνο– τρόπο τη σημασία του να ζεις απρόσκοπτα, ελεύθερα και δίχως την έγνοια της τακτοποιημένης, συμβιβασμένης ζωής.
»Το σενάριο-ωδή στην αλήθεια μιας ελεύθερης ζωής διανθισμένο με αρκετά χιουμοριστικά επεισόδια σκαρφίστηκαν από κοινού ο σκηνοθέτης με τους δύο πρωταγωνιστές του, οι οποίοι κράτησαν τα πραγματικά τους ονόματα σε αυτή τη μοιραία συνάντηση που οφείλει μεγάλο μέρος της γοητείας της στο δέσιμο των δύο πρωταγωνιστών. Ένα δέσιμο φυσικό και απέριττο, χωρίς πολλές λεπτομέρειες ή κινήσεις εντυπωσιασμού.
»Οι Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος κάνουν κτήμα τους τις ταυτότητες των ηρώων τους σαν να πρόκειται για τους πραγματικούς εαυτούς τους. Βλέποντάς τους να λένε τα μικρά και ανείπωτα μυστικά τους με μια αθωότητα που ανακατεύεται με τη σκανδαλιά και με μια μελαγχολία που σπάνια αποτυπώνεται τόσο εύστοχα στο πανί, κυριολεκτικά θέλεις να τους πιάσεις και να τους αγκαλιάσεις. Η φυσική δύναμη και η αφτιασίδωτη γοητεία των «Μαγνητικών πεδίων» δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας αγγίξει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Ηθοποιών Αμερικής
Πού βασίζονται τα σχόλια που έγιναν στα social media
Η νέα ταινία θα εστιάζει στη δημιουργία του «Breakfast at Tiffany’s»
Διχασμένη η γαλλική κινηματογραφική κοινότητα - Αντιδράσεις για το πολιτικό παρελθόν της θρυλικής ηθοποιού
Τι είπε ο βραβευμένος ηθοποιός
Η συγκλονιστική υπόθεση των βιασμών στο Μαζάν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη
Το γλυκόπικρο συνοδευτικό με το οποίο επιλέγει να παρουσιάσει την ιστορία ενός ζευγαριού, είναι ο ορισμός των φιλότιμων προθέσεων αλλά και της ελαφρότητας
Στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου συμμετείχε το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας για μία ακόμη αψεγάδιαστη παράσταση από τον Τόνι Σερβίλο
Στρωτό σενάριο, αυθεντικοί χαρακτήρες, φυσικότητα και αφήγηση που ρέει χωρίς προβλήματα
Η ισπανική ταινία της χρονιάς, σε σκηνοθεσία της Αλάουδα Ρουίθ ντε Αθούα, συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες Γκόγια
Tι λένε τα σχόλια των fans
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μετά τον Μπραντ Πιτ στην Ύδρα, οι δύο σταρ ξεκινούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κέρκυρα
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας - Πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του κολοσσού του streaming
Kαθώς οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το «Lincoln in the Bardo» επικεντρώνεται στη σχέση του Λίνκολν με τον πρόσφατα αποβιώσαντα γιο του, Γουίλι Λίνκολν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.