Κινηματογραφος

Η Madonna και το biopic για την «απίστευτη διαδρομή» της

H βασίλισσα της ποπ σκηνοθετεί την αυτοβιογραφική της ταινία με την Julia Garner στον ρόλο του εαυτού της

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαντόνα
© Win McNamee/Getty Images

Madonna: 40 χρόνια καριέρας σε μία biopic ταινία - Η τραγουδίστρια συνεργάζεται στο σενάριο και αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία - Πρωταγωνίστρια η Julia Garner.

Αν ο Elton John ήταν παραγωγός της ταινίας «Rocketman» που αφηγούταν τη ζωή του, η Madonna πηγαίνει λίγο μακρύτερα: συνεργάζεται στη συγγραφή του σεναρίου και αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του δικού της biopic. Η τραγουδίστρια των 7 Grammy και των 30 βραβείων MTV επιμένει να ασχοληθεί η ίδια με τη δημιουργία της ταινίας, αν και οι προηγούμενες κινηματογραφικές της δημιουργίες μπροστά και πίσω από την κάμερα δεν είχαν πείσει ούτε το κοινό ούτε τους κριτικούς. Στο «Αναζητώντας απεγνωσμένα τη Σούζαν» (1985) ήταν ενδιαφέρουσα −κυρίως, σ’ εκείνη την ταινία, πρωταγωνιστούσε η πόλη της Νέας Υόρκης− αλλά στην «Εβίτα» (1996), αν και είχε βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα, πολλοί την είχαν βρει αφόρητα κιτς. Κιτς ήταν και η ταινία «W.E.» που σκηνοθέτησε το 2011 για το ειδύλλιο του βασιλιά Εδουάρδου και της Wallis Simpson. Το δε «Η κυρία και ο ναύτης» του τότε συζύγου της Guy Ritchie ήταν μια καταστροφή.

Η Μαντόνα στην ταινία «Εβίτα»
Η Μαντόνα στην ταινία «Εβίτα» © Getty Images

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της, το biopic θα αφηγείται την «απίστευτη διαδρομή» της και στο κέντρο της θα βρίσκεται η μουσική. «Υπάρχουν πολλές ιστορίες που μπορούν να εμπνεύσουν και που κανείς δεν έχει ακούσει μέχρι σήμερα. Ποιος μπορεί να τις αφηγηθεί καλύτερα από μένα; Θα μοιραστώ με το κοινό τη χαώδη ζωή μου με τη φωνή μου και το όραμά μου».

Για τη Madonna το biopic είναι ένας τρόπος κάθαρσης. Όπως σημειώνει στο Instagram, για να γράψει το σενάριο ερευνά στα μουσικά της αρχεία, ξανακούει παλιές ηχογραφήσεις, θυμάται όσα μπορεί να θυμηθεί από την εποχή όπου ζούσε στο Μπέι Σίτθ του Μίσιγκαν και ύστερα από τα πρώτα της βήματα στη Νέα Υόρκη. «Έφτασα στη Νέα Υόρκη», λέει, «με 35 δολάρια στην τσέπη. Είχα άσχημες συναντήσεις και στη συνέχεια η διασημότητα με ταλαιπώρησε αρκετά…» Η ταινία πρέπει να καταφέρει να συμπυκνώσει 40 χρόνια καριέρας, μια διαδοχή από δημόσιες εικόνες που αντανακλώνται σε πρωτοποριακά μουσικά βίντεο, και γενικότερα την εκκεντρική και αμφιλεγόμενη παρουσία της, το ότι η Madonna έγινε fashion icon, gay icon, σύμβολο του σεξ και φεμινιστική προσωπικότητα μαζί και ταυτοχρόνως.

Η Μαντόνα στην ταινία Blonde Ambition Tour, το 1990
Η Μαντόνα στην ταινία Blonde Ambition Tour, το 1990 © Gie Knaeps/Getty Images

Η «βασίλισσα της ποπ», 64 ετών σήμερα, θεωρείται η πιο εμπορική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα και μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο. Η περιοδεία της «Sticky & Sweet Tour» (2008-2009) ήταν η πιο κερδοφόρα περιοδεία από σόλο καλλιτέχνη όλων των εποχών, με κέρδη 456 εκατομμύρια δολάρια.

Στο σενάριο του biopic συνεργάζεται με τον Diablo Cody, που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2008 για την ταινία «Juno» με την τότε Ellen Page (η οποία στη συνέχεια έγινε άνδρας), ενώ παραγωγός είναι η Amy Pascal, γνωστή από τον Spider-Man και τις «Μικρές κυρίες» της Greta Gerwig. Τον ρόλο της Madonna θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα η Julia Garner (που είδαμε στο «Ozark» και στο «Inventing Anna»): υποψήφιες για τον ρόλο ήταν η Barbie Ferreira («Euphoria») και η Sydney Sweeney («Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουντ»).

Τζούλια Γκάρνερ
Τζούλια Γκάρνερ © EPA/HAYOUNG JEON

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ