Κινηματογραφος

«Τόσα καλοκαίρια»: H Μαίρη Χρονοπούλου αποκάλυψε πώς γυρίστηκαν οι σκηνές

Για κάποιους ήταν το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού - Γιατί δεν βλέπουμε στα πλάνα τον Δάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τόσα Καλοκαίρια: Στιγμιότυπο από την ταινία «Γοργόνες και Μάγκες» με την Μαίρη Χρονοπούλου και τον Λάκη Κομνηνό
Τόσα Καλοκαίρια: Μαίρη Χρονοπούλου - Λάκης Κομνηνός © Instagram / mairi xronopoulou

Τόσα καλοκαίρια: Η Μαίρη Χρονοπούλου για το άγνωστο παρασκήνιο των γυρισμάτων - Γιατί δεν είδαμε στην ταινία τον Δάκη

Το τραγούδι του Δάκη, «Τόσα καλοκαίρια», ακούστηκε για πρώτη φορά στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Γοργόνες και Μάγκες» και γρήγορα έγινε μεγάλη επιτυχία. Για κάποιους, η σκηνή με τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον Λάκη Κομνηνό να ζουν τον έρωτά τους στα ασβεστωμένα σοκάκια ενός ελληνικού νησιού, έμοιαζε με αυτό που θα χαρακτηρίζαμε σήμερα ως βίντεο κλιπ. Η πρωταγωνίστρια αποκάλυψε το πού γυρίστηκε η θρυλική σκηνή, στην οποία, όμως, δεν βλέπουμε καθόλου τον Δάκη

«Ρωτήσατε πολλοί φίλοι του προφίλ μου στο insta που γυρίστηκε το εμβληματικό χορευτικό Τόσα Καλοκαίρια που ανέφερα χτες. Την από πίσω πλευρά της ´Υδρας, άγνωστη -τότε- χωρίς το μεγάλο τουρισμό, αλλά με καινούργιους χώρους διάλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης να γυρίσει την ταινία του «γοργόνες και μάγκες». Τώρα φυσικά θα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θα έχει αλωθεί ο χώρος. Αλλά τότε ήταν ολότελα παρθένος και μοναδικός στην απλότητα του. Η αρχική ιδέα στο χορευτικό μου, ήταν να περιλαμβάνει και μερικά πλάνα του Δάκη που τραγουδούσε, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να έρθει. Κι έτσι το θέαμα παρέμεινε χορευτικό με τον ήχο του Δάκη. Κι όχι μουσικοχορευτικό. Παρόλα αυτά από τότε ειπώθηκε ότι ήταν το πρώτο το βίντεο κλιπ τραγουδιού που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Και ήταν!», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Μαίρη Χρονοπούλου. 

 

 

Δάκης - Τόσα καλοκαίρια 1967

Στην ταινία του 1968 δεν ακούγεται μόνο το τραγούδι «Τόσα Καλοκαίρια», αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες «Άνοιξε Πέτρα» από τη Μαρινέλα, «Θα πιω απόψε το Φεγγάρι» και «Καμαρούλα μια σταλιά» από τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας γράφει ο Μίμης Πλέσσας, ενώ οι στίχοι είναι του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ