- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Ψάχνοντας τον Νέμο»: Άλλο ένα διαμάντι της Pixar
Το επόμενο καλύτερο πράγμα για σήμερα, αν δεν είσαι δίπλα στη θάλασσα
Τι Να Δω Σήμερα: “Finding Nemo” των Άντριου Στάντον και Λι Άνκριτς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών τελείωσε, τα κόκκινα χαλιά μαζεύτηκαν, τα βραβεία και ο πολυπόθητος Χρυσός Φοίνικας απονεμήθηκαν. Και μάλιστα σε μια ταινία ελληνικού ενδιαφέροντος, το «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ, η οποία γυρίστηκε στη Χιλιαδού της Εύβοιας, αλλά και στη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Ωνάση, σε συμπαραγωγή της εταιρίας Heretic, των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα αυτό για τους Έλληνες παραγωγούς, ούτε και είναι λίγο αυτό που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, ο αρκετά νεαρός Ρούμπεν Έστλουντ, να κερδίσει δηλαδή τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα και να μπει σε ένα ολιγομελές κλαμπ, όσων σκηνοθετών έχουν αποσπάσει φορές, το υψηλότερου κύρους κινηματογραφικό βραβείο στον κόσμο. Την ταινία θα παρακολουθήσει και το ελληνικό κοινό σύντομα στη χώρα μας.
Αφήνοντας πίσω μας το λαμπερό και γεμάτο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και πριν πιάσουμε το 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη 26 Μαΐου, κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τα φεστιβάλ και σήμερα βλέπουμε μια εντελώς καλοκαιρινή ταινία, καθώς η θερμοκρασία το δικαιολογεί πλήρως. Σαν σήμερα το 2003, κάνει πρεμιέρα η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψάχνοντας τον Νέμο», της Pixar.
Ο Νέμο (Αλεξάντερ Γκουλντ) είναι ένα ψάρι κλόουν γεννημένο με μικρότερο πτερύγιο, το οποίο ζει στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο, με τον Μάρλιν (Άλμπερτ Μπρουκς), τον υπερπροστατευτικό μπαμπά του και τους φίλους του. Όταν ο Νέμο πιαστεί αιχμάλωτος και καταλήξει σε ένα ενυδρείο στο Σίδνεϋ, τότε ο Μάρλιν θα ξεκινήσει για να τον βρει, με την βοήθεια της Ντόρι (Έλεν Ντε Τζενέρις), την οποία συναντά στην πορεία.
Μια ταινία που σε ταξιδεύει στην υποθαλάσσια χώρα της φαντασίας, ακολουθώντας χρωματιστά και τροπικά ψάρια, σε ένα ταξίδι αναζήτησης αλλά και δράσης, συναρπαστικό για τους μικρούς μας φίλους. Άλλο ένα διαμάντι από την Pixar που μας έχει συνηθίσει, τότε και τώρα στην οπτική μαγεία που γεμίζει απ’ άκρη σ’ άκρη την οθόνη, πέρα από τις απολαυστικές ιστορίες που τη συνοδεύουν. Το επόμενο καλύτερο πράγμα για σήμερα, αν δεν είσαι δίπλα στη θάλασσα.
Η ταινία «Ψάχνοντας τον Νέμο» είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.
Ψάχνοντας τον Νέμο (Finding Nemo)
Η.Π.Α., 2003, Έγχρωμη
Κινούμενα Σχέδια / Περιπέτεια / Κωμωδία, 100’
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Λι Άνκριτς
Σενάριο: Άντριου Στάντον, Μπομπ Πίτερσον, Ντέιβιντ Ρέινολντς
Με τις Φωνές των: Άλμπερτ Μπρουκς, Έλεν Ντε Τζενέρις, Αλεξάντερ Γκουλντ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.