- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
H γνήσια αίσθηση αγωνίας στο «Νησί των Καταραμένων»
Μια από τις καλύτερές ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε που δεν σου έρχονται στο μυαλό


Τι Να Δω Σήμερα: "Shutter Island" του Μάρτιν Σκορσέζε - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Σαββατοκύριακο προ των πυλών και τι καλύτερο από το να σας αφήσουμε με ένα θρίλερ, ότι πρέπει για φθινοπωρινό καιρό. Μια ταινία που δημιουργεί μια αρχική ατμόσφαιρα μυστηρίου που θα σε εκπλήξει ευχάριστα, συντηρεί μια γνήσια αίσθηση αγωνίας και κρατά μια συνεχή ενέργεια σε εκκρεμότητα η οποία δεν εκτονώνεται παρά μόνο μετά την ανατρεπτική στροφή του σεναρίου, που σημαίνει και την κορύφωση του φιλμ. Σήμερα βλέπουμε «Το Νησί των Καταραμένων» του Μάρτιν Σκορσέζε.
Ο Τέντι (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) και ο Τσακ (Μαρκ Ράφαλο), δύο Αμερικανοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν να ερευνήσουν την εξαφάνιση της κρατουμένης Ρέιτσελ (Πατρίτσια Κλάρκσον), από τη φυλακή του Σάτερ Άιλαντ, ενός σωφρονιστικού ιδρύματος για τους κατάδικους που έχουν κριθεί κλινικά παράφρονες κι όλα αυτά εν έτει 1954. Σύντομα, μυστήριες καταστάσεις και σκοτεινές παραισθήσεις θα περιπλέξουν την ήδη μπερδεμένη υπόθεση και παρεμποδισμένη έρευνα, από ένα μη συνεργάσιμο μα άκρως γοητευτικό διευθυντή (Μπεν Κίνγκσλεϊ). Είναι φανερό πως κάποιο μυστικό απαιτεί να αποκαλυφθεί και ο δεξιοτέχνης Σκορσέζε σχετικά γρήγορα θα μας εμπιστευθεί, πως κάποιος λείπει από το νησί.

Ο Σκορσέζε χρησιμοποιεί ασυνήθιστα οπτικά εφέ για τον ίδιο, χωρίς να παραπατά, φροντίζοντας να τροφοδοτεί την μόνιμη αίσθηση μιας πιθανής αναπόφευκτης μοιραίας κατάληξης. Η διάχυτη αίσθηση του φιλμ νουάρ και οι διαδοχικές ερωτήσεις που πυροδοτεί μια τέτοια ταινία, δουλεύουν μόνο προς όφελος του «Νησιού», το οποίο θα ήταν εξαιρετικό αν η ανατροπή του ήταν ακόμη πιο προστατευμένη. Οι επιλογές της σκηνοθετικής του γραμμής, κάθε άλλο παρά άστοχες είναι, αφού καταφέρνει να συγκρατεί την αφήγηση, αποφεύγοντας τους κινδύνους της περιττής δραματοποίησης και ταυτόχρονα να συντηρεί την αγωνία, κατά τρόπους τέτοιους, ώστε να αισθάνεσαι πως μεταξύ εσού και της ταινίας υπάρχει κάποιου είδους εκκρεμότητα, την οποία ο πολύπειρος Ιταλός σκηνοθέτης, διατηρεί όσο θέλει, με άνεση.

Η ταινία «Το Νησί των Καταραμένων» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την UIP. Είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies, Netflix και Amazon Prime.

Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island)
Η.Π.Α., 2010, Έγχρωμη
Θρίλερ / Μυστηρίου, 138’
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε
Σενάριο: Λέτα Καλογρίδη, Ντένις Λεχέιν (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Γουίλιαμς, Πατρίτσια Κλάρκσον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο πάσχει σοβαρά σε επίπεδο σεναρίου, καθώς οι ανερμάτιστες ιδέες και η σχηματική δραματουργία δεν μπορούν να δέσουν σε ένα πειστικό σύνολο την ιστορία
Μια ολόκληρη δεκαετία χωρισμένη σε πέντε κεφάλαια, καθένα ταυτισμένο με κάποιο πρόσωπο καθοριστικό για τη διαδρομή του ήρωα
Τα βάσανα της ερωτευμένης καρδιάς
Η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τεντί Λουσί-Μοντέστ είναι ένα αγωνιώδες κοινωνικό θρίλερ που βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα.
Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας - Πρεμιέρα τον Ιούνιο
Τριάντα χρόνια μετά το «Speed» του 1994 - Το ιστορικό των συνεργασιών τους
Η πρωταγωνίστρια του The Last of Us αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary
Παρότι δεν αναφέρθηκε σε κάποιο πρόβλημα υγείας
Το πολυαναμενόμενο φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών
Ο 66χρονος σκηνοθέτης έχει υπογράψει τα «Silver Linings Playbook» και «American Hustle»
O Τραμπ ανακοίνωσε 100% επιβάρυνση σε ταινίες του εξωτερικού
Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της ταινίας - Πρεμιέρα στο φεστιβάλ Καννών
«Δεν θα έχει καθόλου βία, μόνο συναντήσεις και διπλωματία», δήλωσε ο 48χρονος σταρ
Η πρόταση της ηθοποιού στον Λούκα Γκουαντανίνο και η απάντηση του σκηνοθέτη
Το απόλυτο power couple της βιομηχανίας του θεάματος επιστρέφει
Ο Βρετανός ηθοποιός συμμετείχε πρόσφατα στο πολυβραβευμένο «A Different Man» του Άρον Σίμπεργκ
Από την υποκριτική στο ηχητικό βιβλίο και στο life coaching
Ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με εισιτήριο της ταινίας - «Πρέπει να τη δείτε στο σινεμά»
Η ταινία θα προβάλλεται για μία εβδομάδα σε επιλεγμένους κινηματογράφους στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.