Κινηματογραφος

Ο Κιάνου Ριβς και ο Πάτρικ Σουέιζι «Στην Κόψη του Κύματος»

Μια cult ταινία για την φιλοσοφία της ζωής σαν αυτή να ήταν ένα ride πάνω σε σανίδα

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιάνου Ριβς και ο Πάτρικ Σουέιζι «Στην Κόψη του Κύματος»

Τι Να Δω Σήμερα: "Point Break" της Κάθριν Μπίγκελοου - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Στόχος αυτού του καλοκαιριού ήταν πάντα το σερφ και η γιόγκα. Ατέλειωτο παιχνίδι με τα κύματα, ζωή διπλά στη θάλασσα, ισορροπία, ηρεμία και αρμονία του σώματος και του πνεύματος, ψυχική ευεξία, απελευθέρωση από τους περιορισμούς και το στρες, έλεγχος του εαυτού και εσωτερική γαλήνη. Καθώς το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του και αυτός ο στόχος όλο και απομακρύνεται, τί μπορεί να το αποκαταστήσει; Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Στην Κόψη του Κύματος» της Κάθριν Μπίγκελοου.

Στη Νότια Καλιφόρνια ένας πράκτορας του F.B.I., ο Τζόνι (Κιάνου Ριβς) εισχωρεί σε μια κοινότητα σέρφερς, καθώς υπάρχουν υποψίες πως κάποιοι από αυτούς ανήκουν στη συμμορία των «προέδρων» ληστών. Μιας ομάδας που διαπράττει ληστείες τραπεζών καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μάσκες από πρώην προέδρους των Η.Π.Α., των Ρέιγκαν, Κάρτερ, Νίξον και Τζόνσον. Ο Τζόνι προσπαθώντας να εξιχνιάσει τα εγκλήματα θα γνωρίσει τον Μπόντι (Πάτρικ Σουέιζι) τον γοητευτικό αρχηγό των σέρφερς ο οποίος θα τον επηρεάσει, θα τον μυήσει στη γοητεία του κύματος και θα τον κάνει να παραδοθεί στην κουλτούρα του σερφ. 

point-break-revisited.jpg

Εντάξει το σενάριο μπορεί να είναι απλοϊκό, η ταινία ωστόσο παραμένει cult για τον Κιάνου και τον Πάτρικ και τον υποβόσκοντα ερωτισμό ανάμεσά τους, για τις πραγματικά παράλογες εξελίξεις στην πλοκή, για το εμβληματικό φινάλε και τις αξέχαστες σκηνές δράσης στη βροχερή παραλία, για την ελεύθερη πτώση των χαρακτήρων που ζουν επικίνδυνα σε μια φιλοσοφία για τη ζωή σαν αυτή να ήταν ένα ride πάνω σε σανίδα στην κόψη του κύματος. Σκηνοθετεί η πρώτη νικήτρια του Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού το 2010, Κάθριν Μπίγκελοου.

pointbreak-poster.jpg

Η ταινία «Στην Κόψη του Κύματος» είναι διαθέσιμη στα Google Play Movies και YouTube.


Point Break (1991) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Στην Κόψη του Κύματος (Point Break) 
Η.Π.Α., Ιαπωνία 1991, Έγχρωμη
Δράσης / Εγκλήματος / Θρίλερ, 122’
Σκηνοθεσία: Κάθριν Μπίγκελοου
Σενάριο: Ρικ Κινγκ, Γ. Πίτερ Ίλιφ
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Πάτρικ Σουέιζι, Λόρι Πέτι

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ