Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Έντιμος κλέφτης (Honest Thief)

Ληστής στο άψε σβήσε

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 786
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έντιμος κλέφτης (Honest Thief)

Κριτική για την ταινία "Έντιμος κλέφτης (Honest Thief)" του Μαρκ Γουίλιαμς, με τους Λιαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Ρόμπερτ Πάτρικ, Τζέφρι Ντόνοβαν

Επιδέξιος κλέφτης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του κι αποφασίζει να παραδοθεί στην αστυνομία παραδίδοντας τη λεία των 3 εκατομμυρίων δολαρίων που βούτηξε από την τελευταία κομπίνα του, αρκεί να του εγγυηθούν ότι θα βγει γρήγορα από τη φυλακή.

Δύσκολα, πολύ δύσκολα, να γίνει πειστικό ένα τέτοιο σενάριο παρότι ο δημιουργός του τηλεοπτικού «Ozark» Μαρκ Γουίλιαμς κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να αναδειχτεί η (όποια) αληθοφάνεια μπορεί να κρύβεται πίσω από την απέραντα απλοϊκή ιστορία του. Για τον λόγο αυτό το πρώτο ημίωρο αφιερώνεται στο πώς ο Τομ (παιχνιδάκι πλέον για τον Νίσον αυτοί οι ρόλοι) γνωρίζει την Αν, την ερωτεύεται παράφορα και ένα χρόνο μετά αποφασίζει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί της «δίχως να της κρύψει το παραμικρό από τη ζωή του». Φυσικά οι διεφθαρμένοι μπάτσοι αποδεικνύονται πιο σκοτεινοί και επικίνδυνοι από τον αφελή ήρωα και φέρνουν τούμπα το σχέδιό του, που μεταξύ μας είχε πολλές τρύπες κι ήταν τόσο εύκολο να πάει κατά διαόλου. Η δράση με τα κυνηγητά στους δρόμους της Βοστώνης έχουν κάποιο γούστο, όπως και η πιασάρικη γνωριμία των Νίσον – Γουόλς, αλλά μην περιμένετε πολλά περισσότερα.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς Πρωταγωνιστούν: Λιαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Ρόμπερτ Πάτρικ, Τζέφρι Ντόνοβαν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ