- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λαΐς: Ανοίγει σήμερα η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα
Ανοίγει, από σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου η ταράτσα του θερινού κινηματογράφου «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Κεραμεικό.
Η ταράτσα του θερινού κινηματογράφου «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Κεραμεικό ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου. Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι περιλαμβάνει δύο πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών από τη Διανομή, και ελληνικές μικρού μήκους ταινίες στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».
Η έναρξη γίνεται με την πολυαναμενόμενη ταινία «Η Χώρα των Νομάδων» (Nomadland) της Κλόε Τζάο που θα προβάλλεται καθημερινά στις 9 μ.μ. Στην ταινία, η οποία απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, πρωταγωνιστεί η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.
Αμέσως μετά, θα προβληθεί το ιταλικό Martin Eden, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, με πρωταγωνιστή τον Λούκα Μαρινέλι, ο οποίος για τον ρόλο του αυτό κέρδισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία.
Θα προβληθούν ακόμα: «Ο Πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ με τον 'Αντονι Χόπκινς (Όσκαρ ερμηνείας) σε μια ταινία με θέμα την άνοια, το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας «'Ασπρο πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ με τον Μαντς Μίκελσεν, η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν «Αναμεσά μας» (βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες), αλλά και τα: «Minari» του κορεάτη Λι Ισαάκ Τσουνγκ (Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου), «Promising young woman» της Έμεραλντ Φενελ (Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου), «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ, «Γεύση της Απιστίας» του Κρίστοφερ Μπόε και «Αμμωνίτης» της Φράνσις Λι με την Κέιτ Γουίνσλετ.
Οι προβολές στην «Λαΐδα», περιλαμβάνουν τρεις νέες ελληνικές ταινίες: το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, που χάρισε στον πρωταγωνιστή του Βαγγέλη Μουρίκη το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Σεράγεβο, τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με τον 'Αρη Σερβετάλη (ταινία έναρξης στους «Ορίζοντες» του Φεστιβάλ της Βενετίας και επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ), αλλά και τη νέα ταινία του Νίκου Κορνήλιου «Canto Si Tú Cantas, Τραγουδώ Αν Τραγουδάς», όπου το σινεμά συναντά το μιούζικαλ, το θέατρο, την λογοτεχνία και τον αυτοσχεδιασμό.
Οι σινεφίλ θα έχουν όμως την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά μερικές κλασικές ταινίες, που θα θυμηθούν οι παλιότεροι και θα γνωρίσουν οι νεότεροι: «Το παιχνίδι των λυγμών» του Νίλ Τζόρνταν, «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ, «Ροζ Πάνθηρας» του Μπλέικ Έντουαρντς, «Μπλε Βελούδο» και «Mulholland Drive» του Ντέιβιντ Λιντς αλλά και το αποκατεστημένο σε 4Κ αριστούργημα «Ο μεγάλος δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν.
Θα δούμε ακόμη ένα αφιέρωμα στις ταινίες του σπουδαίου Γουόνγκ Καρ Γουάι (4 ταινίες), την Τριλογία των Χρωμάτων του Κριστόφ Κισλοφσκι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ στη σειρά Narcos
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη με 155.000 εισιτήρια στις αίθουσες
Τα γυρίσματα ξεκινούν στην Πορτογαλία με ορίζοντα κυκλοφορίας το 2027
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
Η αισθητική του επηρέασε σκηνοθέτες όπως ο Τζιμ Τζάρμους
H σχέση μητέρας κόρης με τα πολλά επίπεδα και με τα ακόμη περισσότερα μυστικά
Ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.