- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
FILMPIXS: Νέα πλατφόρμα ταινιών και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
Επιδραστικές αφηγήσεις ως αφορμή αλλαγής
FILMPIXS: Η νέα πλατφόρμα ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της διεθνώς στις 17 Φεβρουαρίου.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2021 κάνει για πρώτη φορά διεθνώς την εμφάνισή του το FILMPIXS, μια καινούργια πλατφόρμα για ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το FILMPIXS παρουσιάζει κυρίως ταινίες μικρού μήκους, καθώς και μια επιλογή από ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία εστιάζουν σε επιδραστικές αφηγήσεις ως αφορμή αλλαγής.
Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσω μηνιαίας (5 ευρώ το μήνα) ή ετήσιας (42 ευρώ το μήνα) συνδρομής, σε αγγλικούς υπότιτλους.
Το FILMPIXS περιλαμβάνει τίτλους από φεστιβάλ κινηματογράφου μεγάλου κύρους, όπως αυτά των Καννών, Τορόντο, Βενετίας και Sundance, καθώς και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους. Μέσω της εδραιωμένης σχέσης της πλατφόρμας με τους επιμελητές προγράμματος της HF Productions, καθώς και μέσω της συνεργασίας με διεθνή ΜΚΟ και τα Ηνωμένα Έθνη, το FILMPIXS θα παρουσιάζει ιστορίες κοινωνικού αντικτύπου και νέες κινηματογραφικές φωνές.
Η streaming πλατφόρμα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε προκαταρτική φάση και στο επίσημο λανσάρισμα του Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα θα διαθέσει πάνω από 100+ ταινίες στους συνδρομητές της. Φερόμενες από SXSW, Tribeca, Rotterdam και Sundance, νέες ταινίες θα συνεχίσουν να προστίθενται στην υπηρεσία εβδομαδιαία. Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, η πλειονότητα του περιεχομένου θα είναι διαθέσιμη στους θεατές παγκοσμίως.
Στις 17 Φεβρουαρίου το FILMPIXS θα έχει διαθέσιμους τίτλους όπως την τσέχικη, προτεινόμενη για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων DCERA (Daughter) της Daria Kascheeva, για την επανασύνδεση μιας γυναίκας με τον πατέρα της, το βραβευμένο με 2020 Goya Award EL ESCRITOR DE UN PAÍS SIN LIBRERÍAS (The Writer from a Country Without Bookstores) του Marc Serena, ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί έναν άνδρα από την Ισημερινή Γουινέα, ο οποίος εναντιώνεται στην δικτατορία του Teodoro Obiang μέσα από απεργία πείνας, και το FIGURANT του Jan Vejnar, επίσημη επιλογή στο SXSW 2020.
Ακόμη, στο FILMPIXS θα προβληθούν το SIN CIELO (For Your Consideration), το οποίο κέρδισε το Grand Jury Prize στο Seattle International Film Festival και το πολωνικό κινουμένων σχεδίων ACID RAIN του Tomek Popakul, με πρεμιέρα στο Sundance 2019, το οποίο ακολουθεί το ταξίδι απόδρασης και αυτοανακάλυψης ενός νέου.
Οι Henrik Friis και Benn Wiebe της HF Productions είναι οι επιμελητές ταινιών του FILMPIXS. Οι δύο έχουν εδραιώσει ένα παγκόσμιο δίκτυο φεστιβάλ κινηματογράφου, δημιουργώντας διοργανώσεις εκπαιδευτικής σημασίας για το κοινό και σημαντικής προβολής για νέους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές και τις ταινίες μικρού μήκους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.