Κινηματογραφος

Chuxi: Μια ιστορία αγάπης στην Αθήνα της καραντίνας

Μια τρυφερή προσέγγιση σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Μένουμε σπίτι» και δημιουργούμε. Εμπνευσμένη από την πρωτόγνωρη συνθήκη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 η ταινία μικρού μήκους «Chuxi» δημιουργήθηκε σε ένα απόγευμα με τη συμβολή και τη συνεργασία αγαπημένων συνεργατών που δραστηριοποιούνται στον χώρου ελληνικού κινηματογράφου. 

To «Chuxi» (σημαίνει «Καλή χρονιά στα κινεζικά») είναι μια ταινία μικρού μήκους, σε παραγωγή της Bunker Films και του Αντώνη Κουνέλλα, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην Αθήνα του 2020. Σε σκηνοθεσία της ηθοποιού, Ναταλίας Καλημερατζή, το «Chuxi» αφηγείται μια ιστορία αγάπης με κεντρικό χαρακτήρα την Νικόλ, η οποία ρισκάρει, παραβλέποντας τους κανόνες περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να κρύψει ένα δώρο για τον αγαπημένο της, με αφορμή την Πρωτοχρονιά. Η καραντίνα έχει διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο στο συμπάν της ταινίας, παρόλα αυτά η Νικόλ, που υποδύεται η Ναταλία Καλημερατζή, και ο Τζέρι, που υποδύεται ο Γιώργος Παπαγεωργίου, δεν έχουν χάσει το χιούμορ και την αισιοδοξία τους. Μια τρυφερή προσέγγιση σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. 

Αν σκεφτεί κανείς, τον τρόπο που γιόρτασε η Αθήνα τη φετινή Ανάσταση, μακριά από τις εκκλησίες αλλά με αναρίθμητα βεγγαλικά και πολλούς ανθρώπους στα φωτισμένα μπαλκόνια και παράθυρα της πόλης να στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας, η ευχή «καλή χρονιά» μπορεί να μην ακούγεται και τόσο παράξενη. Ας τη μοιραστούμε, μαζί με το φιλμ «Chuxi». 

Δειτε περισσοτερα